Srbija pobedom nad Bosnom overila plasman na EP

Izvor: NaDlanu.com, 17.Jun.2013, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobedom nad Bosnom overila plasman na EP

Rukometaši Srbije pobedili su večeras u Nišu selekciju Bosne i Hercegovine sa 30:23 (13:12) u šestom kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i na taj način potvrdili plasman na šampionat Starog kontinenta u Danskoj.

Selekcija Srbije kvalifikacije je završila na prvom mestu u grupi, a plasman na Evropsko prvenstvo rukometaši >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << su obezbili u prošlom kolu, pobedom nad Rusijom. Najfikasniji u selekciji Srbije bio je Filip Marjanović sa sedam golova, dok je Momir Ilić postigao pet golova. U reprezentaciji Bosnei Hercegovine najbolji je bio Faruh Vrazalić sa pet pogodaka. Na početku večerašnje utakmice igralo se gol za gol sve do rezultata 6:6 kada je Bosna iskoristila pad koncentracije i lošu organizaciju u napadu Srbije i došla do prve prednosti. Ubrzo potom selektor Ljubomir Vranješ je tražio tajm-aut posle kojeg je Srbija napravila seriju od 4:0 i golovima Rastka Stojkovića i Rajka Prodanovića stigla do najveće prednosti (11:8). Do kraja poluvremena, iako su rukometaši Srbije zadržali prednost, selekcija BiH je uspela da smanji razliku na 13:12. U drugom poluvremenu Srbija je nošena navijanjem u prepunoj hali Čair u potpunosti nadigrala Bosnu, pre svega organizovanom igrom u odbrani i efikasnošću u napadu. Sredinom drugog dela igre Srbija je napravila seriju od 7:1 i tako stekla najveća prednost u meču (24:17). Srbija je prednost sačuvala do kraja i pobedila sa 30:23 čime je potvrdila prvo mesto u grupi. Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija pobedom nad Bosnom overila plasman na EP

Izvor: Beta, 17.Jun.2013

NIŠ, 17. juna 2013. (Beta) - Rukometaši Srbije pobedili su u nedelju uveče u Nišu selekciju Bosne i Hercegovine sa 30:23 (13:12), u šestom kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i na taj način potvrdili plasman na š.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.