ROMANTIČARI IZBACILI TORPEDO, NA REDU JE GALATASARAJ

Izvor: Kurir, 22.Jul.2010, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ROMANTIČARI" IZBACILI TORPEDO, NA REDU JE GALATASARAJ

BORISOV - Fudbaleri OFK Beograda plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su u Borisovu, u revanš utakmici drugog kola, savladali beloruskog predstavnika Torpedo iz Žodina sa 1:0 (0:0). Pobedonosni pogodak postigao je Ivan Kecojević u 67. minutu. Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Borisovu pred oko 4.000 gledalaca, a sudio je Peteri Kari iz Finske.

Prvi meč u Beogradu završen je nerešeno 2:2. OFK Beograd će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << turskog predstavnika Galatasaraja. Prvi meč na programu je 29. jula u Istanbulu, a revanš sedam dana kasnije u Beogradu.

Fudbaleri OFK Beograda uspeli su da pobede tim Torpeda na gostujućem terenu i zasluženo se plasiraju u treće kolo kvalifikacija. Najzaslužniji za trijumf izabranika Dejana Đurđevića bio je Ivan Kecojević koji je uspešno obavio sve zadatke i kao krunu svega urađenog zatresao mrežu beloruske ekipe.

Domaći predstvanik se previše uzdao u rezultat iz prvog meča, pa se skoncentrisao na čuvanje svoje mreže. "Romantičari" su to iskoristili u drugom poluvremenu stvorivši nekoliko povoljnih prilika za gol.

U prvom delu susreta obe ekipe igrale su veoma oprezno, mada je bilo vidljivo da je želja za nadigravanjem i postizanje gola mnogo prisutnija kod gostujućih fudbalera.

Nastavak meča doneo je više uzbuđenja, a sve do sredine drugog poluvremena terenska inicijativa bila je na strani OFK Beograda. Od trenutka kada su postigli gol i stigli do rezultata koji im obezbeđuje plasman u sledeću rundu, "plavo-beli" su se povuklli na svoju polovini vešto braneći stečenu prednost.

Koncepcija igre Torpeda praktično se urušila primljenim golom. U finišu utakmice Belorusi su na sve načine pokušavali da izjednače, ali nisu stvorili praktično nijednu šansu, pa se OFK Beograd zasluženo plasirao u treće kolo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.