Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2020, 23:39

REZZIME DANA (ponedeljak): Ubedljiva Riga i nedarežljivi Šveđani i Švajcarci

Pogledajte ko vam je 3. avgusta doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO:

LIJEPAJA - RIGA (tip 2, kvota 1,45 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ) – rezultat 1:4

Pretposlednjeplasirana Lijepaja nije imala šta da traži u okršaju sa raspucanom Rigom kojoj je večerašnji trijumf bio deseti u nizu. Klub iz letonske prestonice nastavio je trend mučenja protivničkih odbrana pošto je sa nova četiri gola ojačao poziciju drugog najubojitijeg napada lige. A i Lijepaja slabo igra protiv Branica titule – poslednjih devet okršaja iznedrilli su šest pobeda Rige i tri remija

JANG BOJS – SENT GALEN (tip 1, kvota 1,70) – rezultat 3:1

Duel na stadionu Švajcarska nije imao ni najmanji rezlutatski značaj, ali šampion se trijumfalo oprosti od sezone nastavivši seriju pobeda (6). Ensame i Engamelu bili su golgeterski raspoloženi, ne dozvolivši gostima da eventualno pomisle da bi mogli da se hvale pobedom nad šampionskim timom.

OPŠIRNIJE OVDE.

KSAMAKS - LUGANO (tip 2, kvota 2,15) – rezultat 0:1

Ništa se bolje nije očekivalo od fenjeraša Ksamaksa nego da se novim trijumfov oprosti od prvog ranga Švajcarskog fudbala u kojem neće imati priliku da učestvuje naredne sezone. Druga najporoznija odbrana lige je primila samo jedan gol, ali taj pogodak bio je dovoljan Luganu da overi sasvim pristojnu petu poziciju.

PRECRTANO:

BAZEL - LUCERN (tip 1, kvota 1,65) – rezultat 0:0

Bazel i Lucern bez motiva nisu uspeli da se nateraju da odigraju koliko toliko zanimljiv duel, a o tome jasno svedoči brojska od svega četiri udarca u okvir gola i to zajedničkim snagama. Bazel će naredne sezone pokušati da se domogne titule koju nije osvajao od 2017. godine, dok će Lucern težiti borbi za mesta koja vode u kvalifikacije za Evropu.

NORČEPING – MJALBI (tip 1, kvota 1,45) – rezultat 1:1

Norčepingova forma pada, a Malme sa istim brojem bodova pritiska tim koji je odigrao nerešeno sa Mjalbijem i koji je osvojio svega 8 od mogućih 15 bodova iz poslednjih pet utakmica. Mjalbi polako prerasta u tim koji propisno muči Norčeping – u poslednja tri međusobna susreta dva puta je bilo nerešeno uz jednu pobedu ekipe iz Helvika, a i pre toga kada je Norčeping pobeđivao sve su to bile utakmice na jedan gol.

ELFSBORG – SIRIUS (tip 1, kvota 2,00) – rezultat 3:3

Izuzetno raspucani bili su fudbaleri Elfsborga i Siriusa koji postigli ukupno šest golova i podelili bodove. Zanimljivo da je ovo treći put u poslednja četiri međusobna susreta da pomenuti rivali postižu zbirno šest pogodaka. Jednom je Sirijus slavio 4:2, naredni put mu se Elfsborg revanširao, usledio je remi 1:1, pa nova goleada. Ekipa iz Borasa zauzima poziciju broj tri sa 21 bodom, dok je Sirijus šesti sa četiri boda manje.

SENT PATRIKS – DERI SITI (tip 1, kvota 1,80) – rezultat 0:2

Duel dva tima sa sredine tabele pripao je Deri Sitiju koji se revanširao rivalu za poraz od 3:1 iz njihovog prethodnog međusobnog okršaja. Gosti su slomili otpor Sent Patriksa u period od 50. Do 72. minuta čime su se izjednačili sa protivnikom iz Dablina, pa oba tima nakon šest rundi imaju po sedam osvojenih bodova.

CIRIH - TUN (tip 2, kvota 1,55) – rezultat 3:3

Iako je delovalo da bi mogao do neverovatno preokreta, Tun je gubitnik večeri. Gosti su uspeli da nadomeste deficit od tri gola protiv Ciriha, ali na tome su se i zadržali, a samo im je pobeda garantovala sigurano preživljavanje u Švajcarskoj eliti. Sion je iskoristio remi Tuna, preskočivši ekipu sa Stokholm arene i gurnuvši je u doigravanje za opstanak.

OPŠIRNIJE OVDE.

ROS KAUNTI – MADERVEL (tip 2, kvota 2,20) – rezultat 1:0

Ros Kaunti se pridružio grupi timova koji mogu da se pohvale trijumfom na startu šampionata Škotske. Jedan realizovan i jedan odbranjen penal bili su dovoljni domaćinu da prekine mini seriju Madervela od dve pobede u međusobnim duelima.

SERVET – SION (tip 1, kvota 2,75) – rezultat 1:2

Sion je u poslednjoj rundi uradio tačno ono što se od njega očekivalo. Slavio je na gostovanju Servetu, a Cirih mu je pomogao da izbegne poziciju devet koja vodi u baraž za opstanak odigravši nerešeno sa Tunom 3:3. Nije Sion često imao prilike poslednjih godina da odmerava snage sa Servetom, a i kada je to činio uglavnom je bilo nerešeno. Međutim teško da je ekipa sa juga Švajcarske mogla da izabere bolji tajming za tri boda.

OPŠIRNIJE OVDE.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.