REZZIME DANA (nedelja): Gerete, zar nije mogao bar jedan?

Izvor: MozzartSport.com, 06.Sep.2015, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REZZIME DANA (nedelja): Gerete, zar nije mogao bar jedan?

Pogledajte ko je 6. septembra doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu. Ova rubrika nije povezana s rubrikom PREDLOZZI TIPOVANJA, dakle ne rezimiraju se tipovi koje su predložili novinari portala MOZZART Sport tog dana.

Polovičan uspeh u redakciji portala mozzartsport.com >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koja je u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA pogodila da će slaviti Češka, Ovijedo i Bari, pametno vas i savetovala da zaobiđete dvojku na Holanđane, ali su nas  - kao i dobar deo vas - prevarili Vels i Azerbejdžan, dok smo se malo zaigrali sa trećom ligom Švedske i Ergritetom.

Vi ste pak imali nešto bolji rezultat, a tipovali ste ovako...

ZAOKRUŽENO

Letonija - Češka (tip 2, kvota 1,55) - rezultat 1:2

Znali su Česi da ih pobeda u Rigi vodi na korak od direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo, ali su dobili i bonus jer su tu privilegiju već zaslužili zahvaljujući porazu Holandije u Turskoj. Naravno i zato što su oni svoj deo posla odradili na vreme. Prvo David Limberski, pa Vladimir Darida, jesu se Letonci posle vratili igru, ali pitanje pobednika se ovaj put nije postavljalo.

Dinamo Drezden - Hemnicer (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 1:0

Prošle sezone izgubili su status drugoligaša, ali je očigledno da je svima u Drezdenu baš stalo da se ekspresno vrate u Cvajtu. Hemnicer takođe ima visoke ambicije, ali u Drezdenu nije mogao više od časnog poraza. Paskal Testrot je golom u 52. minutu utakmice presudio gostima. Za kladioce vredni podaci - Dinamo ove sezone još ne zna za poraz, a na domaćem terenu dobio je sve četiri utakmice.

Turska - Španija (tip bezh 2, kvota 1,25) – rezultat 77:104

Ovde nikakve dileme nije bilo. Ko je odigrao dvojku na Španiju bio je siguran da će pogodak biti zaokružen. Posle poraza od Srbije u prvom kolu Furiji je bilo potrebno da izduva ventile, a Turska se tu našla kao kolateralna šteta. Gasol i društvo su do poluvremena već odradili najveći deo posla.

Kipar - Belgija (tip 2, kvota 1,25) – rezultat 0:1

Dugo se Belgija mučila da slomi otpor Kiprana, a uspela je to tek u 86. minutu, kada je Eden Azar na asistenciju Mertensa pogodio za minimalni trijumf Crvenih đavola. Mogli su izabranicia Marka Vilmotsa već u prvom poluvremenu da reše pitanje pobednika kada se ispromašivao De Brujne, ali i ovako su Belgijanci zadovoljni napustili Rajsko ostrvo, na radost svih koji su verovali u njih.

Italija - Bugarska (tip 1, kvota 1,42) – rezultat 1:0

Nije bilo uverljivo, ali je bilo dovoljno za još jedan pogodak na tiketima. Italija je jedini pogodak na utakmici postigla sa bele tačke, ali Azuri su gotovo svih 90 minuta kontrolisali meč i činilo se da Bugari nijednog trenutka nisu ozbiljnije pripretili. Ipak, ostaje da su Italijani mogli da reše posao mnogo ranije.:

Slovenija - Gruzija (tip bezh 1, kvota 1,55) - rezultat 79:68

Krajnji rezultat ne oslikava dovoljno dobro sa kolikom je lakoćom Slovenija otpisala Gruziju i podigla samopouzdanje posle poraza od Hrvatske na startu Evrobasketa. Imali su Slovenci i 15 poena prednosti, ali su u finišu popustili papučicu za gas. Ako ste tipovali na pobedu Slovenije zahvalnost ponajviše treba da iskažete Klemenu Prepeliču (21 poen) i Jaki Klobučaru (20).

Peruđa - Komo (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 2:0

Prošle sezone je stala u baražu za promociju, sada je Peruđa spremna da ponovo napadne plasman u Seriju A, a u prvom kolu novog ciklusa takmičenja to je morao da prihvati Komo, koji je sa stadiona Renato Kuri ispraćen sa dva komada u mreži. U finišu prvog poluvremena goste je načeo Lorenco Del Prete, “tačku na i“ stavio je Mateo Ardemanji.

PRECRTANO

Vels - Izrael (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 0:0

Imao je Vels priliku da se pobedom u Kardifu već sada pridruže komšijama iz Engleske kao siguran učesnika završnice kontinentalne smotre, ali im Izrael - to nije dozvolio. Ili je bolje reći da je sreća okrenula leđa Velšanima, pošto smo u Kardifu gledali “viktorije“ pred golom gostiju, koji su prvi šut ka protivničkom golu uputili tek posle 70 i kusur minuta igre. Međutim lopta jednostavno nije htela u gol.

Turska - Holandija (tip 2, kvota 2,25) - rezultat 3:0

Kakav brodolom Holanđana! Turci su golovima  Ozjakupa, Turana i Jilmaza slavili sa neočekivano ubedljivih 3:0 i još jednom ogolili surovu istinu - rezultati Lala u ovim kvalifikacijama nisu slučajnost. Izabranicima Danija Blinda stoga preti realna opasnost da prvi put od Mundijala 2002. propuste neko veliko takmičenje, a vi dobro razmislite šta ćete tipovati na njihovim poslednjim kvalifikacionim mečevima - protiv Kazahstana na strani i kod kuće sa Češkom.

Island - Kazahstan (tip 1, kvota 1,27) - rezultat 0:0

Očekivalo se da Island večeras overi plasman na EURO 2016. protiv Kazhstana, ali je malo ko računao da će debitant na šampionatu u Francuskoj bez postignutog gola izvaditi vizu. Cele kvalifikacije igrali su sjajno, zato su na čelu grupe A, ali su večeras zatajili i propustili dosta prilika na opšte razočeranje svih onih koji su gađali keca večeras.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.