RAZVALIO: Kostas Slukas obeležio majstorice plej-ofa, stigla MVP nagrada

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 12:47

RAZVALIO: Kostas Slukas obeležio majstorice plej-ofa, stigla MVP nagrada

Tek drugi put u karijeri.

Košarkaš Olimpijakosa Kostas Slukas proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) petih utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Slukas je tek drugi put u 12 sezona u Evroligi proglašen za MVP kola.

On je predvodio ekipu do pobede protiv Fenerbahčea (84:72) u odlučujućoj utakmici posle koje je Olimpijakos drugu godinu uzastopno obezbedio plasman na fajnal-for.

Playoffs Game 5 MVP: Kostas Sloukas #EuroLeaguehttps://t.co/rtkGVrab2K
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Eurohoops (@Eurohoopsnet) May 11, 2023

Slukas je imao 22 poena i šest asistencija, uz indeks od 27, koji je bio najveći među igračima čije su ekipe pobedile u petim utakmicama ove sedmice.

Tokom utakmice zabeležio je svoju 1.500 asistenciju i postao tek šesti igrač u istoriji Evrolige koji je premašio 4.000 indeksnih poena. On će deveti put učestvovati na završnom turniru Evrolige.

Najveći indeks od 35 poena imao je košarkaš Makabija Vejn Boldvin, u porazu njegove ekipe od Monaka (97:86).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.