Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 23:29

Prvo kontinentalno finale za porodicu Red Bul nadohvat ruke

Kopa Sudamerikana: Bragantino u Asunsionu protiv Libertada brani 2:0 u revanšu polufinala drugorangiranog takmičenja Južne Amerike

Posle pobede od 2:0 prošle nedelje u Bragansi, Bragantino je doputovao u prestonicu Paragvaja kako bi odigrao revanš meč polufinala Kopa Sudamerikane sa lokalnim Libertadom. Susret je na programu noćas sa početkom od 15 minuta posle ponoći po srednjoevropskom vremenu na stadionu Nikolas Leoz u Asunsionu. Ekipa pod patronatom Red Bula došla >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je sa velikom prednošću posle dominantne pobede u prvoj utakmici, ali je svesna da joj prethodi još mnogo posla da bi se plasirala u prvo međunarodno finale ikada. Lajpcig je 2020. igrao polufinale Lige šampiona, ali ga je eliminisao PSŽ, pa najmlađi član porodice energetskog giganta ima šansu da probije led kad su u pitanju borbe za neki kontinentalni trofej.

Libertad je dominirao svojom grupom u drugom po snazi klupskom takmičenju na tlu Južne Amerike, kvalifikujući se u eliminacionu fazu sa 13 osvojenih bodova iz šest odigranih utakmica. Prolaz u četvrtfinale izborio je zahvaljujući golovima u gostima, i pobedi nad Juniorom od 4:3 u Barankilji, ali i porazu kod kuće od 1:0. Svoje mesto među četiri najbolje ekipe obezbedio je ponovo uz korist pravila gola u gostima. Pobeda od 2:1 na Vili Belmiro protiv Santosa bila je dovoljna za prolazak u narednu rundu takmičenja iako je ponovo u revanš meču pretrpeo minimalan poraz na domaćem terenu.

00.15: (2,45) Libertad (3,15) RB Bragantino (2,80)

Sada kada Gumarelo dočekuje Bragantino, pred njim je težak zadatak da pokuša da nadoknadi razočaravajućih 2:0 u gostima. Posle poraza u prvoj utakmici ekipa Danijela Garnera proteklog vikenda otputovala je u Viljariku na meč protiv Guairenje u sklopu 10. kola paragvajske Klausure u nadi da će se konačno pridružiti gornjem delu tabele. U velikoj želji da se oporavi od poraza u Brazilu i uhvati zamah za nastavak prvenstva doživela je još jedan neuspeh od 2:1, čime je ostala na sedmom mestu u drugoj fazi domaće lige.

Sa potrebom da se preokrene deficit od dva gola da bi došao do finala, Gumarelo će noćas nastojati da aktivira sva moguća ofanzivna sredstva kako bi napredovao ka borbi za trofej kontinentalnog takmičenja, ali će se suočiti sa posebno teškim testom pošto Bragantino stiže sa ciljem da odbrani svoje vođstvo. Međutim, u takvoj situaciji postoji rizik od brzih i ubitačnih kontranapada brazilske ekipe, koja bi jednim pogotkom daleko od kuće, verovatno zabetonirala svoje mesto u velikom finalu.

S druge strane, Libertad mora ipak mora da napada i pokuša da pobedi sa tri gola razlike kako bi direktno obezbedio dugo očekivano finale. Gumarelosima je ovo treća šansa za ulazak u finale turnira, nakon neuspelih pokušaja 2013. i 2017. godine, kada su eliminisani od argentinskih predstavnika Lanusa, odnosno Independijentea iz Aveljanede.

Brazilska ekipa takođe je bila na vrhu svoje grupe sa 12 bodova, te je u osmini finala udobno savladala nekadašnjeg osvajača ovog takmičenja ekvadorski Independijente del Valje, i to u oba susreta. Ekipa Maurisija Barbijerija je u narednoj eliminacionoj rundi na impresivan način izbacila argentinsku ekipu Rosario Sentral, pobedivši ga u gostima 4:3, ali i na svom Abi Čedidu gde je minimalnim trijumfom samo potvrdila ulazak među četiri najbolje ekipe na turniru.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

To ju je dovelo do susreta s Libertadom, a golovi Itala i Artura obezbedili su joj veliku prednost pred revanš u Asunsionu. I pored pobede nad paragvajskim Oslobodiocima, Bragantino nije nastavio uspešan niz u domaćem prvenstvu. Massa Bruta je proteklog vikenda na gostovanju u Rio de Žaneiru poražena sa 2:1 od Fluminensea, čime je njena nada za osvajanjem titule nastavila da bledi, pošto je prethodno dobar deo dosadašnjeg prvenstva provela u samom vrhu tabele. Trenutno zauzima 5. mesto u Seriji A i budući da je još na poziciji koja vodi u narednu kampanju Kopa Libertadores, ali koju do kraja šampionata treba i sačuvati, osvajanje Kopa Sudamerikana mogla bi da bude njena najbolja šansa da obezbedi učešće u kontinentalnoj eliti naredne sezone. Barbijeri će očajnički želeti da se njegova ekipa nađe u odlučujućem meču za osvajanja pehara, iako bi to bio prvi veliki kontinentalni događaj za Bragantino u njegovoj 93 godine dugoj istoriji.

S obzirom na veliku potrebu za preokretom, Libertad bi za ovaj susret mogao da od starta angažuje i osloni se na ogromno iskustvo napadača veterana Oskara Kardoza, koji je uglavnom korišćen sa klupe za rezerve. Kardozu bi se u napadu pridružio i Sebastijan Fereira, kao i krilni napadači Ektor Viljalba i Matijas Espinoza, dakle sve karte Garnero bi trebalo da baci na napad. Bivši kolumbijski reprezentativac Danijel Bokanegra će nastaviti da deluje u veznom redu gde njegovo vitalno iskustvo može biti od velikog značaja za ekipu.

U Bragantinu, i Artur i Italo će zadržati svoja mesta u napadu, pošto su u prvoj utakmici postigli golove. Bruno Prakedes, Žadsom i Erik Ramires čine sjajnu veznu jedinicu, i Barbijeri bi to trebalo da ostavi nepromenjenim kao dodatnu podršku odbrani u cilju da sačuva vođstvo. Zadnju četvorku pred golom Klejtona i ovoga puta činiće Aderlan, Fabrisio Bruno, Leo Ortiz i Edimar koji su uspeli da održe svoju mrežu netaknutom na prethodna dva susreta u ovom takmičenju na domaćem terenu.

Dok će Libertad juriti rezultat i neće imati šta da izgubi, njegovi posetioci imaju kvalitet ne samo da izdrže pritisak, već da drugi put nadmaše paragvajsku ekipu. Garnerov sastav ostaće ranjiv prilikom ofanzive, a iz minulih okršaja videli smo da Bragantino i te kako zna da se nosi sa pretnjom, pošto je kažnjavao svoje domaćine.

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

00.15: (2,45) Libertad (3,15) RB Bragantino (2,80) /prvi meč 0:2/

Petak

02.30: (2,20) Atletiko PR (3,00) Penjarol (3,45) /prvi meč 2:1/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.