Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 11:14

Prvo finale i Tadićev pohod na drugu duplu krunu sa Kopljanicima

Ajaks i Vitese bore se večeras u Roterdamu za pehar Kupa Holandije

Holandski Kup će posle dve godine imati svog pobednika, jer prošla kampanja nije završena zbog epidemije korona virusa. Branilac titule je aktuelni suvereni lider Ajaks, koji je u sezoni 2018/2019 osvojio duplu krunu i izuzetno je blizu da taj podvig ponovi i ove godine. Prvi korak Kopljanici mogu da načine večeras u domu najvećeg rivala Fajenorda, na De Kujpu, gde im na megdan za KNVB pehar izlazi Vitese >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (18.30).

Uloga favorita, logično, poverena je amsterdamskom velikanu, ali teško da iko očekuje lagan posao za pulene Erika ten Haga. Tim iz Arnema je nepredvidiv i jedno je od najpozitivnijih iznenađenja sezone, pošto je uporedo sa uspehom u najmasovnijem takmičenju na putu i da obezbedi mesto na međunarodnoj sceni kroz Erediviziju. U njoj dominira Ajaks sa 11 bodova prednosti, uz meč manje, u odnosu na najbliže konkurente PSV i AZ, dok je Vitese četvrtoplasiran sa 16 koraka iza Kopljanika.

18.30: (1,43) Ajaks (4,30) Vitese (6,75)

Trenutno je kapitenu ekipe iz Amsterdama Dušanu Tadiću i društvu neophodno još samo sedam bodova iz preostalih sedam mečeva kako bi se okitio titulom prvaka, što za Ajaks ne bi trebalo da predstavlja problem. S druge strane, valja pomenuti i da je Ajaks u jeku zahtevnog rasporeda. Pre tri dana je završio evropsku epizodu ispadanjem posle dvomeča sa Romom u četvrtfinalu drugg po važnosti kontinentalnog takmičenja. Posle početnog domaćeg poraza 1:2, remizirao je na Olimpiku 1:1.

Sa druge strane, Vitese je imao čitavih devet dana da se spremi za veliku bitku. Na poslednjem meču je iznenađujuće remizirao sa fenjerašem Den Hagom, čime je pokvario šanse u borbi za drugo mestu u šampionatu koje garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona. Ekipa iz Arnema je na putu do finala eliminisala samo dva prvoligaša Den Hag (2:1) i Venlo (2:0), dok je Ajaks morao da izađe na kraj sa Utrehtom (5:4), AZ Alkmarom (1:0 ), PSV-om (2:1) i Herenvenom (3:0).

Ajaks je najuspešniji holandski klub, bilo da je reč o nacionalnim titulama ili krunama u Kupu Holandije. Kopljanici su aktuelni šampioni najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji lala i vetrenjača, a trofej namenjen pobedniku podizali su u 19 navrata. U međuvremenu, Vitese je jedini put osvojio pehar KNVB kupa 2017. godine. U finalu je savladao AZ Alkmar sa 2:0, a oba pogotka postigao je Riki van Volfsvinkel. Vitese je jos tri puta bio finalista.

Večerašnji rivali takmičili su se samo jednom ove sezone, a Ajaks se radovao pobedi 2:1.

"To je jedan od vrhunaca sezone za nas i naravno da želimo da stignemo do vrha. Odigrali smo mnogo više utakmica od protivnika i možda će nam nedostajati snage, ali i dalje verujemo. Očekujem izuzetno atraktivan duel, detalji će odlučiti pobednika", istakao je Erik ten Hag.

Iz tabora ekipe iz Arnema poštovanje i ništa drugo ka rivalu.

"Protiv nas je najjači mogući rival, tako da moramo da pokažemo nadstandardne performanse. Ajaksova ofanzivna snaga je ogromna, lako može da stvori nebrojene opcije i takođe ih beskompromisno transformiše u pogotke", ocenio je Tomas Leč.

Nemac će imacti kompletnu selekciju, dok Ajaks ne može da koristi usluge golmana Andrea Onane i zbog povređenog skočnog zgloba je dugo van igre defanzivac Deli Blind.

HOLANDIJA, KUP - FINALE (ROTERDAM)

Nedelja

18.30: (1,43) Ajaks (4,30) Vitese (6,75)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

TADIĆEV POHOD NA DUPLU KRUNU: Ajaks i Vitese večeras za pehar Kupa Holandije!

Izvor: HotSport.rs, 18.Apr.2021

Ajaks i Vitese bore se večeras za pehar Kupa Holandije u Roterdamu od 18:30.  Holandski kup će nakon dve godine imati svog pobednika, pošto se prošlogodišnje takmičenje nije završilo zbog pandemije korona virusa. Branilac titule je aktuelni suvereni lider Ajaks, koji je u sezoni 2018/2019 osvojio...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.