Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020, 14:15

Prvi korak ka povratku u Seriju A - Empoli samo pobedom ide dalje, Kjevu dovoljan i remi

Leteći magarci zbog boljeg plasmana u ligaškom delu Serije B mogu da odigraju i nerešeno

Na ligaški deo Serije B spuštena je zavesa. Vreme je za plej-of koji će doneti trećeg, ujedno i poslednjeg putnika u Seriju A, pošto je od ranije poznato da će Benevento i Krotone od naredne sezone ponovo biti članovi elite.

Za poslednje upražnjeno mesto boriće se šest timova – od 3. do 8. pozicije – među kojima su i Kjevo i Empoli koji se večeras sastaju u četvrtfinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trećeplasirani i četvrtoplasirani kreću od polufinala - ovogodišnjeg doigravanja (21.00). Za razliku od plej-of mečeva u engleskom Čempionšipu, u Italiji nema revanša, igra se jedna utakmica, a u slučaju nerešenog rezultata posle 90 minuta, nastavlja se produžecima. Ukoliko ni nakon dodatnih pola sata ne bude pobednika, dalje će Kjevo kao bolje rangirani tim nakon 38 kola. Dakle, penala nema i Empoli mora da pobedi, kako zna i ume.

Uprava Kjeva je posle nekoliko rundi u prolećnom delu sezone odlučila da smeni Mišela Markolinija i na njegovo mesto postavi Alfreda Aglijetija što se ispostavilo kao pun pogodak. Mada, dugo je i Aglijetiju trebalo da poveže konce ekipe. Zapravo, sve do samog finiša ligaškog dela, Leteći magarci su lebdeli iznad zone plej-ofa, i konačno, u poslednjem kolu, trećom vezanom pobedom, uleteli u doigravanje, umnogome zahvaljujući kiksevima Salernitane i Pize u istom periodu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sada je pred Aglijetijem zadatak identičan kao i prethodne sezone, kada je sa Helas Veronom izborio plasman u Seriju A, takođe kroz plej-of. Međutim, neće mu biti nimalo lako, jer je Empoli, gledajući igrački kadar, uz Benevento verovatno najkvalitetnija ekipa. Uprkos tome, tim Paskvala Marina u dosadašnjem delu šampionata nije uspeo to rezultatski da pokaže. Umeo je čak i da pretrpi po koji debakl poput onog u pretposlednjem kolu od Kosence rezultatom 1:5.

Aglijeti neće moći da računa na Emanuela Gjačerinija i Sauli Vaisanen, kao i veliki broja fudbalera kojima je u međuvremenu istekao ugovor, a najzvučnije ime među njima je svakako iskusni napadač Rikardo Međorini. U špicu bi trebalo da se nađe srpski centarfor Filip Đorđević.

S druge strane, Marino će najviše problema imati da sklopi defanzivu. U poslednjoj liniji mu nedostaju Marcelo Gacola i Domeniko Majeta, dok u veznom redu neće biti Lea Štulca. Ipak, italijanski stručnjak ima dovoljno alternativa da “zakrpi rupe“.

Zanimljivo je da su na poslednjih sedam međusobnih susreta Empoli i Kjevo čak šest puta odigrali nerešeno, a jedini trijumf u tom periodu odneli su Leteći magarci. Pobednika večerašnjeg duela u polufinalu očekuje susret sa Specijom.

SERIJA B - PLEJ-OF ZA ULAZAK U SERIJU A (ČETVRTFINALE)

Utorak

21.00: (2,30) Kjevo (3,15) Empoli (3,30)

Sreda

21.00: (2,70) Čitadela (3,05) Frozinone (2,80)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kjevo i Empoli promašivali penale i igrali produžetke: Leteći Magarci nastavljaju put ka seriji A

Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020

Tri promašena jedanaesterca u četvrtfinalu plej-ofa Serije B..Stadion Mark Antonio Bentegodi bio je svedok potpuno nesvakidašnjeg četvrtfinala plej-ofa serije B - Sastala su se dva rivala koja su u sezoni 2018/19 igrali u elitnom rangu italijanskog fudbala, Kjevo i Empoli, a duel su obeležila tri...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.