Kjevo - Empoli (©Twitter Empoli FC official)
Kjevo - Empoli (©Twitter Empoli FC official)

Kjevo i Empoli promašivali penale i igrali produžetke: Leteći Magarci nastavljaju put ka seriji A

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 23:30

Tri promašena jedanaesterca u četvrtfinalu plej-ofa Serije B

Stadion Mark Antonio Bentegodi bio je svedok potpuno nesvakidašnjeg četvrtfinala plej-ofa serije B - Sastala su se dva rivala koja su u sezoni 2018/19 igrali u elitnom rangu italijanskog fudbala, Kjevo i Empoli, a duel su obeležila tri nerealizovana penala. Teže je bilo promašiti nego pogoditi.

Ako je u 56. minutu kada je Alberto Brinjoli odbranio penal Filipu Đorđeviću delovalo da bi srpski internacionalac mogao da bude tragičar, događaji koji su usledili oslobodili su 32-godišnjeg napadača svake krivice. Tri minuta pre isteka 90. Amato Ćićireti se spremao da sa bele tačke pošalje Empoli na noge Speciji, ali je Adrian Semper zaustavio njegov udarac. I pre utakmice bilo je jasno da će ako se budu igrali produžeci, Empoli biti u podređenom položaju – u slučaju nerešenog ishoda i nakon dodatnih pola sata, Kjevo bi išao dalje kao bolje rangirani tim nakon 38 kola.

Izabrane vesti

Kjevo je preko Luke Garitana u 97. minutu stigao do prednosti odaljivši klub iz Toskane na dva gola od polufinala plej-ofa. Ekipa sa stadiona “Karlo Kastelani”, smogla je snage za jedan, iako je u 103. minutu Andrea La Mantija proneverio još jednu priliku sa 11 metara. Desetak minuta kasnije Đenaro Tutino smanjio je na 1:1, ali to nije bilo dovoljno Empoliju, pa će Leteći Magarci iz Verone nastaviti svoju borbu za povratak u Seriju A. Naredni rival je Specija, dok će drugi polufinalni par činiti Pordenone i bolji iz duela Čitadela – Frozinone koji je na programu u sredu od 21.00.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara