Protiv OVAKVE Zvezde, ne pomaže ni plus 21, fantastičan povratak!

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2020, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv OVAKVE Zvezde, ne pomaže ni ''plus 21'', fantastičan povratak!

Zvezdin preokret za pamćenje!

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa pobedama u Evroligi. Četvrtu uzastopnu, a ukupno devetu u 18 odigranih kola tim Dragana Šakote je ostvario večeras protiv Asvela u Francuskoj, rezultatom 83:80!

Iz kola u kolo, Zvezda je sve ozbiljniji kandidat za plasman u Top 8 Evrolige, a večerašnja utakmica je najbolji dokaz da crveno-bele nikad ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << treba otpisivati, ni potcenjivati.

Počelo je prilično loše po šampiona Srbije i ABA lige. Asvel je odmah nametnuo svoj ritam, poveo 9:0, pa 12:1, ali je razliku još više uvećao do kraja prvog kvartala.

Bilo je i 22:5 u njihovu korist, a posle prvih deset minuta igre Zvezda je uspela da spusti razliku na 30:19.

Pred kraj druge četvrtine, domaći su otišli i na ''plus 21'', vodili su sa 49:28 i mnogi su već tada otpisali Zvezdu, uvereni da večeras nije njihovo veče.

Uz to, Zvezda je rano ostala bez povređenog Marka Jagodić-Kuridže, da bi se tokom drugog poluvremena povredio i plejmejker Lorenco Braun. Ipak, Braun se kasnije vratio u igru, i u finišu je takođe dao veliki doprinos Zvezdinom trijumfu.

Ali, treća četvrtina bila je period Zvezdine fenomenalne igre i velikog preokreta. Proradio je Zvezdin napad, razigrali su se i Panter, Davidovac, koji se ''nisu videli'' u prvih 20 minuta igre, kada je jedino raspoložen bio Vladimir Štimac u Zvezdnoj ekipi.

Prednost Asvela topila se iz minuta u minut, i već na kraju treće četvrtine Zvezda je potpuno uhvatila priključak i prišla na samo poen zaostatka. O igri ekipe Dragana Šakote u ovom periodu utakmice najbolje govori rezultat treće četvrtine - 34:16!

Domaćin je tada već bio uzdrman, a Zvezdi je ostalo da ga u poslednjih deset minuta dotuče, u čemu je i uspela.

Kada je izvanredni Štimac pogodio i trojku na dva minuta pre kraja, za Zvezdino vođstvo od 79:73, izgledalo je da francuski tim više nema šta da traži u ovoj utakmici. Ipak, Asvel se vratio, izjednačio je na 80:80, da bi ulogu čoveka odluke preuzeo Kevin Panter, koji svojom trojkom u poslednjim sekundama rešava pitanje pobednika - 83:80 za Zvezdu!

Imali su domaći još jedan pokušaj posle toga, ali neprecizan i Zvezdino slavlje je moglo da počne.

Vladimir Štimac je odigrao odličnu utakmicu, bez promašaja iz igre. Zaustavio se na 21 poenu (8/8 za dva, 1/1 za tri, 2/6 slobodna bacanja), uz jedan skok i dve asistencije. Sjajan je bio i Panter sa 18 poena, od čega je većinu postigao u drugom poluvremenu, a Lorenco Braun je upisao 13 poena i sedam asistencija.

Kod domaćih, Adrijen Pejn 17 poena, a Maledon je upisao 13.

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо, potalo
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Surovi Efes osvojio i Barselonu, OLI prekinuo crnu seriju

Izvor: MozzartSport.com, 11.Jan.2020

Nema Efes nameru da prepusti prvo mesto tabele bilo kome. Turski klub, finalista Evrolige iz prošle sezone, niže pobede, a novu je ostvario večeras u derbiju kola protiv Barselone. I to u Španiji – 86:82. Karakter istinskog pobednika, šampiona, pokazao je Efes u Kataloniji. Gubio je sedam razlike...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.