Pronger oduvao Montreal

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jan.2011, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronger oduvao Montreal

Oklopnici Filadelfija Flajersa očigledno ne mogu bez igrača, koji na jednoj utakmici zabeleže četiri asistencije. Posle Kloda Žirua, kome je to pošlo za rukom u reprizi prošlosezonskog finala protiv Čikago Blekhouksa, istovetan učinak imao je i iskusni bek Kris Pronger. Asistent kapitena Flajersa imao je četiri uspešna dodavanja u pobedi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Letača 5:2 nad Montreal Kenedijensima, kojim je tim iz Pensilvanije ponovo preuzeo vodeću poziciju na tabeli NHL.
Posle Prongerovih dodavanja u strelce su se upisali Džef Karter, Kimo Timonen, Danijel Karsiljo i njegov imenjak Brijere, a jedini, koji je bez pomoći stamenog beka postigao gol bio je Klod Žiru. Uz Prongera, dve asistencije upisao je i kapiten Majk Ričards, a na listi igrača, koji su upisali uspešno dodavanje bio je i golman Sergej Babrovski, koji je sa 29 odbrana, ponovo bio na visini zadatka. Po gol za goste iz Kvebeka postigli su Dejvid Dešranis i Metju Darš.
Na visini zadatka bio je i Mark – Andre Fluri, koji je sa 29 odbrana upisao drugi u sezoni, 18. šut – aut u karijeri, pomogavši Pitsburg Pingvinsima da u teškom meču sa 1:0 budu bolji od Njujork Ajlandersa. Jedini gol na meču postigao je Krejg Adams sredinom poslednje trećine.
Sa 26 odbrana šut – aut i to treći u ovoj kalendarskoj godini upisao je iskusni čuvar mreže Tampa bej Lajtninga Dvejn Roloson u pobedi Munja 2:0 nad Toronto Mejpl livsima. Po gol za pobedu lidera divizije Jugoistok postigli su Simon Ganje i Tedi Pursel.
Rezultati: Njujork Rendžers – Florida 3:4 (0:1, 1:2, 2:1), Pitsburg – Njujork Ajlanders 1:0 (0:0, 0:0, 1:0), Kolambus – Anahajm 2:3 (1:2, 0:0, 1:1), Otava – Bafalo 2:3 (1:2, 0:0, 1:0, 0:1), Filadeflija – Montreal 5:2 (2:0, 2:1, 1:1), Tampa bej – Toronto 2:0 (2:0, 0:0, 0:0), Čikago – Minesota 2:4 (2:1, 0:2, 0:1), Finiks – Edmonton 3:4 (1:0, 1:1, 1:3).


Zvezde večeri


o Mark – Andre Fluri (Pitsburg) 29 odbrana
o Kris Pronger (Filadelfija) četiri asistencije
o Dvejn Roloson (Tampa be) 26 odbrana

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

NHL: Flajersi nastavili sa dominacijom na Istoku

Izvor: S media, 26.Jan.2011

Filadelfija je nastavila sa dominacijom na Istoku, nakon pobede 5:2 nad Montrealom...Džef Karter, Klod Điru i Kimo Timonon bili su strelci u "pauer pleju". Skor od 10-2-0 u januaru je postavio Flajerse na vrh lige, pa će Filadelfija u plej-of verovatno krenuti sa prve pozicije sa Istoka...Dan Karsilo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.