Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 09:31

Prizivanje Trnave i Salcburga: Ben ponovo desetka

Nova opcija Dejana Stankovića

Dolazak Srđana Spiridonovića i izvesni transfer Aleksandra Kataija, daće mogućnost Dejanu Stankoviću da sa najjačim oružjem Vladana Milojevića krene put Lige šampiona. Mladi stručnjak imaće kratak period da skocka tim za evropske izazove, ali bi nova krila u rotaciji srpskog šampiona trebalo da pomere El Fardu Bena na poziciju gde je pravio ozbiljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << razliku u crveno-belom dresu.

Rano je još za predviđanja, ali ne bi bilo iznenađenje da, bar na startu sezone, Stanković kao startere na krilnim pozicijama upari Srđana Spiridonovića i Aleksandra Kataija, dok bi uloga desetke bila poverena El Fardu Benu. Reprezentgativac Komorskih Ostrva je upravo delujući iza špica odigrao vanserijske kvalifikacije leta 2018. godine. I sa šest golova u osam mečeva bio jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona.

Dolaskom Marina i transferom Nemanje Radonjića u Marsej za 12 miliona evra, El Fardu Ben je ponovo pomeren na krilo. I dalje je imao odličan učinak, ali svi su glasno komentarisali da se najbolje snalazi u sredini. Posebno se to videlo na gostovanju Spartaku u Trnavi, kada je ubacivanjem iz drugog plana izjednačio rezultat. Potom je u produžetku sjajnim pasom u prostor spojio Nemanju Radonjića sa golom. Izuzetan je bio i pre toga, a naročito posle Trnave. U Salcburgu je postigao dva gola.

Moguće je da će Stanković pomeranjem El Fardu Bena provocirati sreću i ponavljanje istorije. Tim pre što je u sezoni za nama nekadašnji član Olimpijakosa bio najkonstantniji igrač Crvene zvezde. Postigao je 14 golova na 29 utakmica. Trener Dejan Stanković nazvao ga je jednim od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde.

Još produktivniji Ben je bio u sezoni 2018/2019 kada je na 42 takmičarska meča, 25 puta zatresao mrežu rivala. Od njegovog raspoloženja zavisiće u dobroj meri Zvezdin potencijalni uspeh u evropskim kvalifikacijama.

Spiridonović, Ben i Kataiji su primarno očekivana kombinacija. Nema sumnje da će ofanzivni deo manevra Crvene zvezde imati jaku podršku u mlađim snagama, poput Veljka Nikolića i Željka Gavrića. Očekuje se i da Stanković povremeno koristi formaciju sa dvojicom napadača.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.