Kineski kulturni centar u Beogradu zvanična kulturna institucija kineske vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2024, 22:15

Kineski kulturni centar u Beogradu zvanična kulturna institucija kineske vlade

Kineski kulturni centar zvanična je kulturna institucija kineske vlade i važan kanal komunikacije između kineskog i srpskog naroda. Izgrađen je u ulici Trešnjinog cveta na Novom Beogradu, na mestu na kome je u NATO bombardovanju 1999. godine srušena Ambasada Kine.
Trg prijateljstva Srbije i Kine krasi multifunkcionalni kompleks, čiji je važan deo Kineski kulturni centar. Ovaj objekat, prvi na Balkanu i jedan od najvećih u Evropi, zauzima dva sprata i prostire se na površini od 6000 kvadratnih metara.
"Kineski kulturni centar se nalazi na Trgu prijateljstva Srbije i Kine pored prelepog Dunava. Spoljni izgled ove zgrade je savršen spoj tradicionalnog kineskog slikarstva sa modernom arhitektonskom...
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.