Primera: El klasiko 20. decembra, pa 6. maja

Izvor: Mondo, 21.Jul.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primera: "El klasiko" 20. decembra, pa 6. maja

Objavljen je raspored nove sezone najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Španiji

Foto: AP/Francisco Seco

Fudbalski savez Španije (RFEF) objavio je raspored utakmica za predstojeću sezonu u Primeri.

Najelitnije fudbalsko takmičenje u Španiji kreće 19. avgusta.

Real Madridće odbranu titule započeti duelom protiv Deportiva u La Korunji, dok će Barselona u prvom kolu ugostiti Betis na Nou Kampu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Rasporedom je određeno da će se najveći derbi španskog i evropskog fudbala, između Reala i Barse, popularni "El klasiko" biti odigran 20. decembra.

Real će biti domaćin prvog derbija sezone na Santjago Bernabeu, i odnosno samo četiri dana po završetku Svetskog klupskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na kojem će Madriđani učestvovati.

Drugi "El klasiko" u sezoni 2017/2018 igraće se u Barseloni, 6. maja 2018. godine, kada će se verovatno i rešavati pitanje šampiona Primere.

Najveći španski klubovi, Real i Barselona, pre početka nove sezone sastaće se u Superkupu. Real, šampion Primere, i Barselona, osvajač Kupa kralja, odmeriće snage 13. avgusta na Nou Kampu, a potom u revanšu tri dana kasnije na Santjago Bernabeu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.