Izvor: MozzartSport.com, 15.Jul.2020, 23:28

Preokret! Gvardiola krade Barsi Lautara i sprema ga za Kunovog naslednika

Mančester Siti ušao u trku za dovođenje argentinskog napadača

Danima, nedeljama, mesecima... Čak i duže od godinu dana traje transfer saga oko prelaska Lautara Martineza iz Intera u Barselonu, a na kraju bi Argentinac mogao da završi u Mančester Sitiju.

Pep Gvardiola polako traži naslednika za Serhija Aguera i označio je Lautara Martineza kao glavnu želju. To je večeras potvrdio i poslovično oprezni, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali dobro obavešteni, Skaj Sports. Prema njihovim izvorima, Siti će pokušati već ovog leta da dovede Lautara i polako ga priprema za ulogu Kunovog naslednika. Šta će biti sa Gabrijelom Žezusom, ostaje da vidimo...

Od prošlog leta traje Barsina potera za Lautarom jer ga i ona vidi kao naslednika Luisa Suareza. Katalonci su mesecima obletali oko igrača, uspeli da se sa njim i njegovim agentima dogovore oko svih detalja ugovora, ali nisu sa Interom oko obeštećenja. Jedina opasnost za Inter je bila da Barsa aktivira otkupnu klauzulu od 111.000.000 evra koja je važila od 1. do 7. jula. Kako Barsa nije imala novca da je aktivira, Inter sada može da postavlja svoje uslove oko cene. Barsin poslednji predlog je bio 70.000.000 evra plus Žunior Firpo, ali deluje da Nerazuri neće prihvatiti.

Mančester Siti može da plati bolje, a posle definitivne potvrde da je ukinuta suspenzija UEFA za Ligu šampiona, sada je vreme da Građani troše novac. Gvardiola je tražio od kluba tri pojačanja. Prioritet je za letnji prelazni rok su štoper (Kulibali, Škrinijar, Ake...), a traži se još levi bek (Alaba, Čilvel...) i zamena za Sanea (Griliš, Traore, Ojarzabal, Feran Tores...).

Međutim odjednom je u prvi plan iskočilo i dovođenje napadača. Serhio Aguero je ušao u ozbiljne godine, sve ga više muče povrede, a ugovor mu ističe za godinu dana. Njegov plan je da se vrati i još malo igra u Argentini i svom Independijenteu tako da Pep mora da razmišlja o nasledniku. Gabrijel Žezus do sada nije pokazao da je taj kapacitet, ali nije isključeno da su slučaju Martinezovog dolaska ovog leta, Siti uđe u sledeću sezonu sa trojicom napadača i da se dvojica mlađih bolje za što bolju poziciju dok Aguero ne ode. A moguće je da neko od njih popuni privremenu i poziciju na krilu koja nastaje odlascima Sanea i Davida Silve.

Martinez je sličan tip napadača kao Aguero, mobilan, brz, sa dobrom realizacijom i smislom za kombinatoriku. Jasno je zašto se uklapa u Pepov kalup što nije lako kada su napadači u pitanju.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.