Preminuo legendarni Di Stefano

Izvor: Press, 07.Jul.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo legendarni Di Stefano

Di Stefano je bio u kritičnom stanju od subote, kada je nakon pretrpljenog srčanog udara prebačen na madridsku kliniku Gregorio Maran.

Probleme sa srcem slavni fudbaler imao je i ranije, a 2005. godine ugrađen mu je četvorostruki bajpas.

Di Stefano je bio počasni predsednik madridskog Reala, kluba za koji je sa velikim uspehom igrao od 1953. do 1964. godine.

On je kao igrač sa Realom pet puta bio prvak Evrope, a osam puta šampion Španije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Rođen u Buenos Airesu, Di Stefano je odigrao šest utakmica za reprezentaciju Argentine i postigao isto toliko golova, a 31 za selekciju Španije, u čijem dresu je postigao 23 gola.

Pored Reala, igrao je još za River Platu, Miljonarios i Espanjol, a kao trener vodio je brojne klubove, među kojima Boku Juniors, Valensiju, River Platu i Real Madrid.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAF: Di Stefano jedan od najboljih

Izvor: B92, 08.Jul.2014, 09:51

Legendarni menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson rekao je da je Alfredo Di Stefano bio jedan od najboljih fudbalera u istoriji...Di Stefano je preminuo u ponedeljak u 88. godine od posledica srčanog udara, zbog kojeg je bio u komi od subote...Najbolji fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.