Utorak, 08.07.2014.

08:45

SAF: Di Stefano jedan od najboljih

Legendarni menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson rekao je da je Alfredo Di Stefano bio jedan od najboljih fudbalera u istoriji.

Izvor: JT

Default images

Di Stefano je preminuo u ponedeljak u 88. godine od posledica srčanog udara, zbog kojeg je bio u komi od subote.

Najbolji fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo posle smrti legende ’kraljevskog kluba’ rekao je da legende nikada ne umiru, dok je prvi čovek FIFA za Argentinca rekao da je bio najkompletniji igrač.

Di Stefano je bio počasni predsednik Reala, za koji je igrao od 1953. do 1964. godine i osvojio osam titula prvaka Španije, Kup kralja, pet puta je bio prvak Evrope, a jednom je osvojio Interkontinentalni kup. Bio je drugi strelac Reala u istoriji, iza Raula, sa 307 postignutih golova u svim takmičenjima.

Veliko pitanje koje se uvek pojavljuje je ko su najbolji fudbaleri u istoriji. Očigledno je, postoje liste na kojima su velikani kao što su Krojf, Maradona, Pele, naravno, Puškaš i Di Stefano. Za mene je on oduvek bio jedan od najboljih. Imao je neverovatnu ravnotežu i staloženosti. Ako pogledate neki od golova koje je postigao Ajntrahtu, uvidećete koliko je bio neverovatan. Bio sam tužan kada sam čuo vest. Iako je imao 88 godina, to je za mene bio šok. Sreo sam ga pre dve godine pre naše utakmice sa Realom, izgledao je dobro, kao da je pun zdravlja, tako da sam tužan zbog vesti o njegovoj smrti“, rekao je Ferguson.

Podsetite se kako je govorio Alfredo Di Stefano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: