Preminuo glumac Davor Janjić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 14:46

Preminuo glumac Davor Janjić

Glumac Davor Janjić preminuo je sinoć u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u glumčevom okruženju.

Janjić je ostvario je veliki broj zapaženih uloga u jugoslavenskoj kinematografiji u kojima se posebno ističu uloga Nikada Halilovića u ostvarenju Ademira Kenovića "Ovo malo duše".

Igrao je i u filomovima "Čaruga", "Kuduz", "Savršeni krug", "Praznik u Sarajevu" kao i u mnogim drugim ostvarenjima. Za "Avaz" informaciju o smrti glumca potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je njegov prijatelj Ahmed Burić. Davor Janjić je rođen u Tuzli 18. novembra 1969. godine. Studirao je filmsku glumu u Studiju za mlade glumce i na Akademiji u Sarajevu.

Bio je član Otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljeja 212 u Beogradu. Od 1997. godine Janjić je radio i živeo u Sloveniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.