Preminuo Davor Janjić: Glumac izdahnuo na VMA, pamtićemo ga po ulozi Nihada u Ovo malo duše

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 13:57

Preminuo Davor Janjić: Glumac izdahnuo na VMA, pamtićemo ga po ulozi Nihada u "Ovo malo duše"

Janjić je preminuo u 54. godini.

Prema informacijama "Dnevnog avaza", glumac Davor Janjić je preminuo sinoć u Beogradu na Vojnomedicinskoj akademiji.

Bosanskohercegovački glumac, preminuo je u 54. godini, saznaje portal "Avaza". Prema njihovim informacijama, Janjić je preminuo sinoć u Beogradu na Vojnomedicinskoj akademiji.

Ovaj glumac iz Tuzle najpoznatiji je po ulogama u jugoslavenskoj kinematografiji u kojima se posebno ističu uloga Nihada Halilovića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ostvarenju Ademira Kenovića "Ovo malo duše".

Za portal "Avaza" ovu informaciju potvrdio je njegov prijatelj Ahmed Burić.

- Verovatno najzapamćeniji ostaje po rečenici mladog Nihada: "Čovek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže".

Davor Janjić je igrao i u filomovima "Kuduz", "Savršeni krug", "Praznik u Sarajevu"... Rođen je u Tuzli 18. novembra 1969. godine. Studirao je filmsku glumu u Studiju za mlade glumce i na Akademiji u Sarajevu. Bio je član Otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljeja 212 u Beogradu.

Od 1997. godine Janjić je radio i živeo u Sloveniji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMINUO GLUMAC DAVOR JANJIĆ U 54. GODINI Kolege i prijatelji opraštaju se od njega na društvenim mrežama

Izvor: Pančevac-online.com, 29.Nov.2022

Davor Janjić, jedan od velikih jugoslovenskih i sarajevskih glumaca preminuo je u 54. godini u Beogradu Ostaće upamćen po nizu briljantnih uloga, među kojima se izdvajaju uloge u filmovima “Čaruga” Rajka Grlića i “Ovo malo duše” Ademira Kenovića gde je glumio Nihada Halilovića. Upravo...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Preminuo glumac Davor Janjić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022

Glumac Davor Janjić preminuo je sinoć u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u glumčevom okruženju...Janjić je ostvario je veliki broj zapaženih uloga u jugoslavenskoj kinematografiji u kojima se posebno ističu uloga Nikada Halilovića u ostvarenju Ademira Kenovića "Ovo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.