Premijerni Padel Belgrade open ovog vikenda, učestvuju i ekipe iz inostranstva

Izvor: B92, 28.Sep.2023, 16:45

Premijerni "Padel Belgrade open" ovog vikenda, učestvuju i ekipe iz inostranstva

Premijerni "Padel Belgrade open" najvažniji je događaj u promociji jednog od najbrže rastućih sportova sveta u Srbiji.

To je zajednička konstatacija svih učesnika konferencije za medije, koja je danas održana povodom organizacije međunarodnog turnira u glavnom gradu Srbije.

"Padel Belgrade open" će u takmičarskom programu predviđenom za subotu 30. septembar od 12 časova predstaviti četvrtfinalne i polufinalne mečeve iz Masters kategorije, kao i učesnike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << polufinalnih mečeva Rekreativne kategorije turnira 'Košutnjak open', dok će prvog oktobra od 12 časova biti igrani polufinalni mečevi i finale Miks kategorije, finalni meč Rekreativne kategorije, revijalni meč turnira i finale Masters kategorije.

Učesnici turnira u Masters kategoriji biće gostujući timovi iz Francuske, Grčke, Italije i Hrvatske, kao i dva reprezentativna tima iz Srbije, u kojima će nastupati direktor teniskog Srbija opena, ambasador turnira i jedan od najboljih srpskih igrača Đorđe Đoković (u paru sa Markom Boškovićem) i bivši teniski profesionalac i jedan od najboljih dubl-trenera na svetu Miki Janković (u paru sa Vasilijem Mikićem).

Padel centar turnira priređen je na najvišem svetskom nivou i pored velikog centralnog stadiona sadrži i Zonu za navijače, VIP Zonu i odvojenu Zonu za takmičare u kojima će posetioci i takmičari uživati u mečevima i prigodnom zabavnom programu tokom predstojećeg vikenda. Ulaz na turnir tokom oba takmičarska dana je u padel centar na šetalištu "Beograda na vodi", iza zgrade Geozavoda je besplatan.

Važnu podršku realizaciji turnira pružili su grad Beograd i "Beograd na vodi".

"Jedan od najvažnijih ciljeva 'Padel Belgrade open-a' je dalja promocija razvoja ovog globalno popularnog sporta i u Srbiji u takmičarskom i rekreativnom segmentu, ali i klupskoj infrastrukturi širom zemlje što će omogućiti da se svi koji su zainteresovani za padel i oprobaju u ovom dinamičnom i atraktivnom sportu", izjavio je direktor turnira Đorđe Mijailović.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izrazio je zadovoljstvo što će turnir biti održan u glavnom gradu Srbije.

"Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da u našem glavnom gradu - važnom regionalnom centru koji je ugostio brojne vrhunske međunarodne događaje - prisustvujemo rađanju jednog novog sporta koji je za veoma kratko vreme stekao veliku popularnost kod nas na svim nivoima takmičenja. Nadam se da će Srbija u skoroj budućnosti biti konkurentna i u ovom sportu kao što je slučaj i sa drugim primerima i da će 'Padel Belgrade open' postati tradicionalni turnir koji bi u budćnosti prerastao i u turnir Masters serije", naglasio je Nikodijević.

Ambasador turnira i jedan od najboljih srpskih igrača Đorđe Đoković pozvao je sve ljubitelje sporta da prisustvuju takmičenju.

"Ponosan sam što mi je ukazana čast da učešćem u veoma jakoj konkurenciji na ovom turniru predstavljam naš glavni grad i državu na međunarodnoj sceni sporta sa najdinamičijim razvojem na svetu. Nadam da se će se što veći broj posetilaca odazvati pozivu da prisustvuje turniru predstojećeg vikenda i uživa u svim čarima ovog sporta", istakao je Đoković.

Konferenciji za medije prisustvovao je i jedan od najvažnijih globalnih promotera i eksperata za padel Paskvale Rizo iz Italije.

"Zahvalan sam na pozivu da svojim znanjem doprinesem uspešnoj organizaciji ovog važnog turnira za dalju popularizaciju padela u vašoj zemlji i regionu. Kod svih ljudi koji se bave padelom u Srbiji prepoznao sam pravu strast i posvećenost što je iz mog dugogodišnjeg iskustva bavljenja padelom po celom svetu najvažnije za njegov razvoj u široj javnosti, ali i na najvišem takmičarskom nivou", rekao je Rizo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.