Izvor: Danas, 01.Okt.2022, 14:11

Premijera Bizeove Karmen i uvek aktuelna borba za slobodu

Posle 25 godina, na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu u petak je izvedena premijera Bizeove opere "Karmen", a reprize su zakazane za večeras i u ponedeljak. U izvođenju opere učestvuje više od 200 umetnika u horu i orkestru, kao i solisti, članovi baletnog ansambla i dečji hor, saopštio je SNP.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Premijerno izvedena opera „Karmen”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 01.Okt.2022

NOVI SAD – Posle 25 godina, Srpskim narodnim pozorištem ponovo je odjeknula „Habanera” obeleživši time premijeru dugo očekivane Bizeove opere „Karmen”. Više od dvesta umetnika u horu i orkestru, uz soliste, balet i dečiji hor pokazalo je posvećenost, utreniranost kao i napredak, koje...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.