Premijer liga: Čelsi slavi Vilijana, debi Đuričića, Siti ubedljiv (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 11.Feb.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer liga: Čelsi slavi Vilijana, debi Đuričića, Siti ubedljiv (FOTO)

Lider Premijer lige Čelsi zadržao je sedam bodova prednosti naspram prvog pratioca u šampionskoj trci Mančester sitija, zahvaljujući "tesnoj", ali potpuno zasluženoj pobedi protiv Evertona rezultatom 1:0, golom Vilijana u 90. minutu!

Brazilac je materijalizovao veliku ofanzivu i konstantan pritisak londonskih "plavaca" protiv defanzivno orijentisanih učenika Roberta Martinesa, u samoj završnici meča preciznim volej udarcem, posle kojeg je lopta prošla kroz "pukotinu" u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << odbrani gostiju i, uz stativu, završila u mreži do tada sjajnog Hauarda.

Nekoliko minuta pre toga takođe se tresla mreža ekipe iz Liverpula, posla udarca Nemanje Matića, ali je na putu do gola lopta okrznula Branislava Ivanovića, koji se nalazio u nedozvoljenoj poziciji, pa je linijski sudija opravdano poništio taj gol.

I pre i posle tog momenta Čelsi je na sve načine pokušavao da pomeri "autobus" koji su gosti parkirali pred golom, ređale su se šanse i pokušaji Murinjovih igrača, bez uspeha sve do 90. minuta i hirurški preciznog "hica" Vilijana.

Velike zasluge za Čelsijev "minimalac" pripadaju i Peteru Čehu. Veteran na golu stao je tek peti put među stative ove sezone od starta meča i pokazao da nije "zarđao" baš u situaciji koja je možda bila i prelomna za epilog meča. Čeh je početkom drugog poluvremena odbranio "zicer" Romelua Lukakua, koji je sa pet metara mogao da šutira gde je hteo, ali je pogodio dobro postavljenog golmana domaćeg tima u noge.

Everton je u samoj završnici ostao bez pomoći isključenog Gereta Berija, a samo minut kasnije primio je gol.

U preostalim mečevima 25. kola odigranih u sredu, Siti je naneo težak poraz Sanderlendu u gostima (4:1), Junajted je u finišu osigurao pobedu protiv Barnlija (3:1), a Filip Đuričić je debitovao za Sautempton, koji je igrao bez golova sa Vest Hemom.

Rezultati, 25. kolo:

Sreda:

Čelsi - Everton 1:0

(Vilijan 90)

Mančester Junajted - Barnli 3:1

(Smoling 6, 45, Van Persi 82.p - Ings 12)

Sautempton - Vest Hem 0:0

Stouk - Mančester siti 1:4

(Krauč 38 - Aguero 33, 70. p, Milner 55, Silva 77)

Kristal Palas - Njukasl 1:1

(Kembel 73 - Sise 42)

VBA - Svonsi 2:0

(Ideje 60, Berahino 74)

Utorak:

Arsenal - Lester 2:1

(Košelni 27, Volkot 41 - Kramarić 62)

Hal - Aston Vila 2:0

(Jelavić 22, Ndoje 74)

Sanderlend - KPR 0:2

(Fer 18, Zamora 45)

Liverpul - Totenhem 2:2

(Marković 15, Džerard 53 pen, Baloteli 83 - Kejn 26, Dembele 61)

(Foto: Beta/AP/Alastair Grant)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

PL: Čelsi se "provukao", Junajted i Siti lagano

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2015, 00:05

Tantalove muke preživeo je Čelzi kako bi stigao do trijumfa protiv Evertona (1:0) i zadržao bodovnu razliku nad Mančester sitijem pred nastavak Premijer lige. Dva tima iz Mančestera rutinski do tri boda...Napadala je Murinjova mašinerija, napadala, napadala.. I, isplatilo se! Golom Vilijana u 90....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.