Prekinut meč Partizana i Zvezde, sutra nastavak bez publike

Izvor: Press, 11.Feb.2013, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut meč Partizana i Zvezde, sutra nastavak bez publike

Meč je prekinut u 26. minutu pri rezultatu 43:43, kada su navijači Zvezde probili obezbeđenje i uleteli na teren. Prema još nepotvrđenim informacijama, navijači Crvene zvezde uleteli su na teren i hteli da pretrče na stranu tribinje s Partizanovim navijačima.
U kragujevačkoj policiji saznali smo da su navijači Zvezde bili revoltirani time što je deo navijača Partizana na svoj deo tribine uveo jednog pristalicu crveno-belih, kojeg su pretukli, potom mu skinuli crveno-beli dres i zapalili ga. Policija je reagovala na pokušaje navijača Zvezde da pređu na stranu sa Partizanovim navijačima, zatim je na teren bačena i dimna bomba, a igrači oba tima su napustili parket.
Kada je izgledalo da će meč biti nastavljen došlo je do podgrejane atmosfere kojoj je doprinelo prepucavanje trenera Partizana Duška Vujoševića i pristalica "crveno-belih". Na prvi pogled Izgledalo je da će do doći do novih incidenata, a smirivanju situacije pomogao je predsednik KSS Dragan Đilas, kao i predsednik Crvene zvede Nebojša Čović.

Nakon 15-ak minuta neredi su okončani. Posle više od pola sata pauze igrači su izašli na parket i zagrevali se za nastavak meča na istom košu. Tribine nisu ispražnjene, samo je policija napravila tampon zonu.
Nezvanično saznajemo, da je stručni štab Partizana bio za nastavak meča, a kapiten Zvezde Igor Rakočević zatražio je od čelnika lige da se meč nastavi u ponedeljak jer je parket vlažan i postoji rizik od povrede igrača. Svoj konačni sud dao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i posle konsultacija sa zvaničnicima i trenerima oba tima odlučeno je da ostatak meča bude, najverovatnije, odigran sutra u 19 časova.

Bojić: Morali smo da odložomo meč iz bezbednosnih razloga

Komesar završnog turnira Kupa Radivoja Koraća Predrag Bojić rekao je da je postojala želja da se finalna utakmica između Partizana i Crvene zvezde nastavi, ali da je iz bezbednosnih razloga odložena za ponedeljak.

- Pokušali smo sve da meč bude nastavljen, ali je iz bezbednosnih razloga odlučeno da se pomeri za ponedeljak i to bez prisustva publike. Meč je prekinut zbog ulaska navijača na teren i ubacivanja tvrdih premeta u teren. Kao da ovakav scenario nekome odgovara. Više niko ne spominje igre mladih igrača, ovoliko policije u hali, svi smo opterećeni da se ne desi nešto i ne razmišljamo o košarci. Ovo mora da se odluči na nivou države, a ne samo sporta - rekao je Bojić.
Prekid je trajao najmanje 60 minuta do trenutka kada je odlučeno da se i zvanično prekine. Finalni meč Košarkaškog kupa u dvorani "Jezero" u Kragujevcu od početka je bio na granici regularnosti, pošto su navijači oba kluba na teren ubacivali petarde, rakete i ostale tvrde predmete.

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Nebojša Čović

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekinut meč Partizana i Zvezde, nastavak sutra bez publike

Izvor: Press, 11.Feb.2013

Posle konsultacija predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa, zvaničnika i trenera oba tima odlučeno je da ostatak meča bude odigran sutra.. Kada je izgledalo da će meč biti nastavljen došlo je do podgrejane atmosfere kojoj je doprinelo prepucavanje trenera Partizana Duška Vujoševića...

Nastavak na Press...

Bojić: Kao da ovakav scenario nekome odgovara

Izvor: Press, 11.Feb.2013

- Pokušali smo sve da meč bude nastavljen, ali je iz bezbednosnih razloga odlučeno da se pomeri za ponedeljak i to bez prisustva publike. Meč je prekinut zbog ulaska navijača na teren i ubacivanja tvrdih premeta u teren. Kao da ovakav scenario nekome odgovara. Više niko ne spominje igre mladih...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.