Predsednik UEFA se oprostio od Šekularca (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik UEFA se oprostio od Šekularca (FOTO)

Pismo iz sedišta Evropske kuće fudbala stiglo na Marakanu.

Među mnogima koji su se oprostili od Dragoslava Šekularca je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin. Na adresu kluba iz  Ljutice Bogdana 1a stiglo je i pismo iz sedišta Evropske kuće fudbala u kome se kaže.

FUDBALSKA SRBIJA TUGUJE ZA ŠEKIJEM: Čitulje su dali Savez, Kokeza i Šurbatović, Partizan se oprostio rečima za pamćenje (FOTO)

L EKIP, NJUJORK TAJMS, MARKA, O ŠEKIJU: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Legenda, kralj driblera, Beli Pele... (FOTO)

 - Poštovani gosodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca.

I AMERIKANCI PIŠU O LEGENDI: Preminuo je Šekularac, KRALJ driblinga (FOTO)

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala.

Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje.

Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju.

Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju - naveo je prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin povodom smrti legendarnog Dragoslava Šekularca.

Komemoracija i sahrana  Dragoslava Šekularca, koji je u subotu preminuo u 82. godini, zakazana je za četvrtak.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.