Predsednik UEFA pisao Zvezdi: Šekularac je bio igrač ispred svog vremena

Izvor: Sportske.net, 09.Jan.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik UEFA pisao Zvezdi: ''Šekularac je bio igrač ispred svog vremena''

Prvi čovek Evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin uputio je Crvenoj zvezdi izraze saučešća povodom smrti legendarnog Dragoslava Šekularca.

Odlazak Dragoslava Šekularca izazvao je brojne reakcije širom fudbalskog sveta, mnogi su prethodnih dana uputili izraze saučešća, pre svega njegovoj porodici, kao i Crvenoj zvezdi, a među njima je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

''Poštovani gospodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala.

Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje.

Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju.



Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju'', naveo je prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin, a prenosi klupski sajt Crvene zvezde.





Foto: crvenazvezdafk.com

Podsetimo, Dragoslav Šekularac je preminuo 5. januara u 82. godini.

Crvena zvezda će organizovati komemoraciju u četvrtak, 10. januara, u 11 časova, u Medija centru stadiona ''Rajko Mitić'', a sahrana Dragoslava Šekularca biće održana istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana u 14:30 časova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čeferin pisao Zvezdi: Saučešće zbog smrti Šekularca

Izvor: RTS, 09.Jan.2019

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin izrazio je saučešće Crvenoj zvezdi povodom smrti legendarnog Dragoslava Šekularca. . Slovenac je iz sedišta Uefa u Nionu poslao pismo na stadion Crvene zvezde,...

Nastavak na RTS...

Pismo UEFA Zvezdi: Svi koji pamtimo Jugoslaviju, pamtimo i Šekularca

Izvor: B92, 09.Jan.2019

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin uputuio je pismo saučešća Crvenoj zvezdi zbog nedavne vesti o smrti njene legende Dragoslava Šekularca...Čeferin između ostalog navodi da je Šekularac bio veliki šampion i idol generacijama jugoslovenskih fudbalera..."Poštovani gosodine predsedniče Svetozare...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.