Pre par meseci mu tražili naslednika, sada ga kuju u zvezde - Kako je Kovač preokrenuo sezonu u Minhenu

Izvor: Sportske.net, 20.Feb.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre par meseci mu tražili naslednika, sada ga kuju u zvezde - Kako je Kovač preokrenuo sezonu u Minhenu

Bilo je puno kritika, ali sada je došao red i na hvalospeve.

Niko Kovač je letos, na iznenađenje mnogih, postavljen za šefa struke minhenskog Bajerna.

To je bilo svojevrsno priznanje za trenera koji je kao igrač branio boje minhenskog kluba, kako je na klupi Ajntrahta beležio sjajne rezultate, pobedio je upravo Bajern u finalu kupa i doneo redak trofej u vitrine ekipe iz Frankfurta.

Ipak, nije dobro počelo na "Alijanc Areni", loše odrađen prelazni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << rok, povrede, a na sve to i neki od ključnih igrača ušli su u pozne igračke godine.

Borusija je to iskoristila i popela se na čelo tabele, "Milioneri" su sa Lusijenom Favrom istakli ozbiljnu kandidaturu za osvajanje titule.

Ipak, daleko od toga da se već sada može reći da je Kovačeva prva sezona u Bavarskoj za zaborav, kako je Bajern i dalje u igri za sve trofeje.

Sumnjalo se da će ispasti od Liverpula u osmini finala Lige šampiona, ali Bavarci su sinoć izvukli remi bez golova na "Enfildu" i sada imaju priliku da kod kuće izbace prošlogodišnjeg finalistu elitnog takmičenja i jednog od glavnih kandidata za titulu u Premijer ligi.

Sa druge strane, favoriti su u kupu, dok su u Bundesligi prišli Dortmundu na samo tri boda zaostatka, nakon 22. kola.

Nemački mediji su promenili ploču, sada hvale na sva zvona hrvatskog stručnjaka, smatraju da je uspeo da pridobije igrače, koji sada ginu na terenu za njega, primećuju i da sve manje rotira, što takođe daje rezultate i veruju da je uprava Bajerna dobro postupila što mu se nije zahvalila na saradnji u periodu kada igre Bavaraca nisu bile na zadovoljavajućem nivou.

Videćemo kako će se sve završiti, poznat je i plan uprave da narednog leta potroše veliki novac na rekonstrukciju ekipe, pa je sva prilika da će kako god da završi sezonu, Kovač dobiti priliku da odradi smenu generacija i neke nove momke povede u nove pobede od naredne takmičarske godine.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.