Praznik sporta u Kikindi - nadmetalo se 700 školaraca džudista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznik sporta u Kikindi - nadmetalo se 700 školaraca džudista

Preko 700 takmičara, učenika iz škola širom Srbije, učestvovalo je danas na Republičkom školskom takmičenju u džudou, održanom u Kikindi.

Savez za školski sport Srbije i Džudo savez Srbije ukazali su čast Kikindi da bude domaćin tog velikog sportskog događaja, a pravo učešća na turniru u kikindskom Sporstkom centru "Jezero" izborili su pobednici školskih, opštinskih i okružnih prvenstva.

Bez obzira na zvanične rezultate, masovnost samog događaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokazala je da titulu pobednika zaslužuju svi.

Bez obzira na godine i bez obzira na krajnji rezultat, sa pravom strašću i predanošću malih-velikih boraca svi takmičari su na tatamiju u kikindskom SC Jezero pokazali i dokazali zašto je džudo drevna borilačka, plemenita veština.

"Uspešna organizacija Republičkog školskog takmičenja u džudou i veliki broj takmičara u pet uzrasnih kategorija, još jednom su potvrdili značaj i doprinos te sportske manifestacije kako za razvoj školskog sporta uopšte, tako i za dalji razvoj džudo sporta u Srbiji. Danas su u Kikindi oni najbolji, to su učenici iz svih krajeva Srbije, pa i onih najmanjih, seoskih. Ova sportska manifestacija je dokaz da smo već pobedili", naglasio je Svetislav Vukmirica, predsednik Skupštine Džudo saveza Vojvodine.

Grad Kikinda, kao i kikindski džudo klub "Partizan" bili su prava podrška u organizaciji velike sportske manifestacije, a sam događaj i učesnici su to na najlepši način i uzvratili.

Sudeći po takmičenju održanom u Kikindi, za budućnost džudo sporta u Srbiji ne treba brinuti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.