Poznat prvi, a skoro i drugi šešir za žrijeb u Ligi šampiona 2015/2016.

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznat prvi, a skoro i drugi šešir za žrijeb u Ligi šampiona 2015/2016.

Od naredne sezone počinje novi sistem rangiranja u elitnom klupskom takmičenju, a nova pravila garantuju i izjednačeniju konkurenciju Barselona, Zenit i Benfika su juče ovjerili titule u nacionalnim šampionatima, ali i mjesta u prvom šeširu za žrijeb Lige šampiona u sezoni 2015/2016.

Od naredne jeseni, UEFA će primijeniti novi sistem rangiranja prilikom žrijeba u elitnom takmičenju. Osam nosilaca će biti šampiona iz osam najjačih prvenstava Evrope po UEFA koeficijentima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Novo pravilo je najviše obradovalo PSV i Zenit koji će se naći među nosiocima, iako po rangu ne bi mogli ni da priđu šeširu sa nosiocima. Pogtovo PSV, koji je tek na 30. mjestu UEFA klupske rang-liste. Ipak, zahvaljujući novim pravilima, Rusima i Holanđanima će se povećati šanse da prođu grupnu fazu takmičenjima.

Pored klubova iz Ajndhovena i Sankt Peterburga, među nosiocima će biti Barselona, Čelsi, Juventus, Bajern, PSŽ i Benfika.

Zbog novog sistema najviše mogu da žale Real Madrid, Porto i Arsenal, koji imaju UEFA koeficijente da se nađu među osam najboljih klubova i po starom sistemu bi bili među nosiocima.

Skoro je pa poznat i sastav drugog šešira na žrijebu za sezonu 2015/2016. Pored Reala, Porta i Arsenala, tu će biti Mančester Siti i vrlo vjerovatno madriski Atletiko, koji mora da ovjri direktan plasman u posljednjem kolu Primere. A ako kroz plej-of izbore učešće, u drugom šeširu će se naći i Mančester junajted, Valensija (ili Sevilja) i Bajer Leverkuzen.

U slučaju da neko od gore pomenutih klubova ne izbori plasman u Ligu šampiona, po koeficijentima slijede Šahtjor, Bazel, Lion, donosi mozzartsport.com.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.