Poznat Sitijev dan D! Ovo je najverovatnija opcija oko kazne?

Izvor: Sportske.net, 01.Jul.2020, 11:57

Poznat Sitijev "dan D"! Ovo je najverovatnija opcija oko kazne?

Zna se kada će uslediti odluka? Koje su mogućnosti i šta bi bilo solomonsko rešenje?

Kako se saznaje, Arbitraža u Lozani saopštiće odluku o sudbini Sitija 13. jula. Klubu je navodno to potvrđeno, oni su na saslušanju prošlog meseca, trodnevnom procesu izlaganja svojih dokaza predstavili žalbu i sada čekaju.

Siti je kažnjen sa dve godine suspenzije iz evropskih kupova, zbog ponovljenog prekršaja, kršenja FFP odnosno kako UEFA tvrdi lažiranja prihoda koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nisu marketinški ugovori već direktno idu iz džepa vlasnika.

Klub je to demantovao, sada se uzda u arbitražu. Ako kazna ostane, imaće problem da ubede Zvezde, pre svih De Brujnea da ostane, on ima već 29 godina i uskoro će biti u zenitu karijere, ne želi da ga provede van Evrope.

Gvardiola će ostati do kraja ugovora još sezonu, sa druge strane, neki igrači poput Sterlinga bi mogli da izraze želju da odu, ali niko nema da plati novac koji bi tražio Siti.

Odluka je prvobitno trebalo da bude saopštena 10. jula, ali je pomerena za tri dana, zbog žreba za Ligu šampiona.

Koja je najverovatnija opcija?

Mnogi veruju da će Sitiju kazna biti smanjena, ali da će makar godinu dana biti bez Evrope. U suprotnom, ukidanjem kazne pada i čitav sistem FFP.

Ali, za mnoge, najveća bruka bi se desila ako Siti osvoji Ligu šampiona, i ne bude mogao da brani titulu, to bi tek bio krah čitavog sistema.

Ostaje da sačekamo, Siti je oformio "drim-tim" advokata i tvrde da će uspeti da obore presudu.

Ako, im to ne pođe za rukom, petoplasirani tim PL izboriće pravo na plasman u Ligu šampiona...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Odluka o žalbi Mančester Sitija 13. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2020

Odluka o žalbi Mančester Sitija na kaznu Evropske fudbalske unije (UEFA) od dve godine suspenzije iz Lige šampiona zbog kršenja finansijskog fer-pleja biće doneta 13. jula, saopštio je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS)...CAS je prvobitno trebalo da se oglasi 10. jula, ali je termin promenjen...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.