Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 16:40

Pozna četvrta decenija, 307 dana bez utakmice, spreman za poslednje poglavlje: Kadiz zove Jaju Turea

Legenda Mančester sitija blizu povratka u Primeru?

Proteklo je skoro godinu dana bez fudbalskih majstorija Jaje Turea. Sada je jedan od najboljih afričkih fubdalera u ovom veku spreman da ponovo zaigra fudbal. Trostruki šampion Premijer lige sa Mančester sitijem od novembra nema takmičarsku utakmicu u nogama (u januaru se rastao sa kineskim Đindaom), ali to bi vrlo lako i brzo moglo da se promeni pošto pregovara sa novajlijom u španskoj Primeri, ekipom Kadiza. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

La liga je poznato tlo za 37-godišnjeg vezistu koji je u ovom takmičenju 74 puta nosio dres Barselone (pet golova, četiri asistencije). Iako postoje ponude sa Bliskog istoka, odnosno iz Azije, uopšte ne bi začudilo kada bi legenda Građana odlučila da pretposlednju ili poslednju godinu profesionalne karijere provede u Evropi.

Povratak na teren nagoveštava i to da je fudabler iz Obale Slonovače period od kraja jula do sredine avgusta proveo trenirajući sa engleskim trećeligašem Lejton Orijentom kako bi koliko-toliko povratio zadovoljavajući nivo fizičke spreme.

Prethodno su se pojavile informacije da je sam fudbaler ponudio usluge članu serije A, ekipi Specije. U svakom slučaju Jaji Tureu se igra fudbal i to je istina koju ne krije.

Moja karijera neće trajati večno, ali osećam da u meni ima još jedna, ili dve sezone kvalitetnog fudbala. Do skoro nisam bio svestan koliko mi nedostaje fudbal. Fali mi energija, svlačionica, timski duh i osećaj proslavljanja pobede. Vredno radim na tome da dobijem trenersku diplomu, ali za posao stručnjaka ceo život je preda mnom. Međutim, ako bih sada završio igračku karijeru, mislim da bih se večno kajao“, rekao je jedan od najdominantnijih veznih fudbalera Premijer Lige u protekloj deceniji.

Prisetićemo se na kratko premijerligaške sezone 2013/14 i nikad moćnijeg Jaje Turea. Bilo mu je gotovo nemoguće oduzeti loptu, ređao je golove (20) i asistencije (9), ali je imao samo jednu nesereću koja ga je sprečila da na kraju bude proglašen za najboljeg fudbalera prvenstva. Desio se Luis Suarez u crvenom dresu koji je te sezone radio šta je hteo i pogađao kako je hteo.

Međutim, Urugvajčeve predstave i 31 pogodak, nisu bacile u zaborav fudbalsku genijalnost Afrikanca. Bilo bi lepo da nam pokloni bar još jednu sezonu u Ligama petice. U devetoplasiranom timu Primere sačekalo bi ga i jedno poznato lice, Alvaro Negredo sa kojim je svojevremeno delio svlačionicu na Etihadu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.