Povratak maestra (VIDEO)

Izvor: DupliPas.com, 21.Jan.2011, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak maestra (VIDEO)

Kada je 2002. stigao u Barselonu, važio je za jednog od mogućih Maradoninih naslednika. Nije se uklopio u tadašnju koncepciju Katalonaca, koja se bazirala na što većem broju Holanđana, puno trčanja i strogih pravila ( Van Gal ga je forsirao na krilnim pozicijama), tako da je pokušao da se pronađe u manjem klubu. Izabrao je Viljareal i nije pogrešio. Naravno, radi se o jednom od poslednjih plejmejkera modernog fudbala, Huan Roman Rikelmeu.
Bio je simbol uspeha malenog kluba iz predgrađa Valensije, koji je beležio sjajne rezultate. Žuta podmornica je postigla maksimum 2006. godine, kada je igrala polufinale Lige Šampiona protiv Arsenala. Rikelme je imao priliku da iz jedanaesterca odvede svoj tim u istorijsko finale, ali je njegov udarac odbranio Leman.
Naredne...

Nastavak na DupliPas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DupliPas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DupliPas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.