Potvrđeno: Borusija ima novog trenera! Tuhel tri godine Milioner

Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Borusija ima novog trenera! Tuhel tri godine Milioner

Zvanična promocija zakazana za kraj sezone

Danima se pričalo, sad je i zvanično: novi šef stručnog štaba Borusije iz Dortmunda biće Tomas Tuhel! Doskorašnji trener Majnca zameniće Jirgena Klopa na klupu kluba sa Vestfalena na kraju sezone, pošto je harizmatični trener objavio da dve godine pre isteka ugovora napušta klub.

Borusija i Tuhel su dogovorili trogodišnju saradnju, a u kratkom saopštenju na zvaničnom sajtu Milionera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << naznačeno je da će promocija biti upriličena po završetku aktuelne sezone u kojoj žuto-crni, uprkos lošim rezultatima, još imaju šanse da osvoje jedan trofej, s obzirom da su dogurali do polufinala Kupa Nemačke, gde će im rival biti minhenski Bajern.

Tuhel ima 42 godine, nije imao zapaženu igračku karijeru u dresovima Štutgart Kikersa i Ulma, ali je trenerski potencijal nagovestio petogodišnjim stažom na klupi Majnca, gde je zamenio upravo Jirgena Klopa.

Sa Klopom odlaze njegovi saradnici Željko Buvač i Peter Kravic, a Tuhelov prvi saradnik biće Arno Mihels.

O tome kakav stil igre gaji i kakve su ga kontroverze pratile tokom trenerske karijere možete pročitati OVDE.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borusija ne menja recept: Evo ko će naslediti Klopa

Izvor: Blic, 19.Apr.2015

Jirgen Klop će napustiti Borusije Dortmund na kraju sezone, a njega će na klupi "milionera" zameniti 41-godišnji Tomas Tuhel...On će potpisati trogodišnji ugovor, saradnja je ozvaničena na zvaničnom sajtu Borusije, a zvanična promocija biće po završetku sezone...Time je samo potvrđeno da će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.