Izvor: RTS, 10.Feb.2023, 15:53

Potpisani dres Kobija Brajanta prodat za skoro šest miliona dolara

Potpisani dres tragično nastradalog čuvenog košarkaša LA Lejkersa Kobija Brajanta, iz jedine sezone u kojoj je bio MVP (2007/2008), prodat je za 5.849.700 dolara, saopšteno je iz aukcijske kuće Sotebi.
Brajant je prodati dres nosio na 25 utakmica te sezone, uključujući i onu kada je primio MVP priznanje, 7. maja u "Stejpls centru".

Ovo je drugi najskuplji košarkaši dres u istoriji, treći ukupno, iza rekordnog dresa koji je Majkl Džordan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nosio u prvoj utakmici velikog finala 1998. godine između Čikaga i Jute koji je prodat za 10,1 milion dolara i dresa argentinskog fudbalera Dijega Armanda Maradone sa Svetskog prvenstva 1986. godine, koji je prodat za 9,28 miliona dolara.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DRUGI NAJSKUPLJI DRES U ISTORIJI: Brajantova dvadeset četvorka prodata za skoro 6 miliona dolara! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 10.Feb.2023

Saopštili su iz aukcijske kuće. Jedan od najboljih košarkaša ikada Kobi Brajant, svoje jedino MVP priznanje osvojio je u sezoni 2007/08, kada je beležio nestvarne partije. Upravo njegov potpisan dres iz te sezone, prodat je za 5.849.700 dolara, saopštila je aukcijska kuća Sotebi. Prodati dres,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.