Poslednji šut Crne mambe

Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji šut Crne mambe

Kako kroz prizmu brojeva izgleda jedna od najblistavijih košarkaških karijera ikada

Jedna od najvećih košarkaških karijera u istoriji košarke završiće se u noći između srede i četvrtka od 04.30. Los Anđeles Lejkersi dočekuju Jutu i to će biti oproštajni meč Kobija Brajanta. Interesovanje za taj meč je neverovatno, a novinarskih akreditacija nema dovoljno za sve pripadnike sedme sile koji su zainteresovani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da izveštavaju sa ovog događaja.

Stanje u Stejpls Centru je opsadno.

Naravno, Brajant je to sve zaslužio kroz 20 sezona vrhunske košarke za čije je vreme oborio mnoge rekorde i pronašao mesto na brojnim listama.

48.576 - Toliko je odigrao minuta u NBA ligi do 10. aprila 2016. po čemu je šesti u istoriji

33.570 - Broj upisanih poena. Treći je večnoj listi iza Karima Abdula Džabara (28.387) i Karla Malouna (36.928)

5.640 - Poeni postignuti u NBA plej-ofu. I u ovoj kategoriji je treći najbolji svih vremena. Prvi je Majkl Džordan, drugi Abdula Džabar

81 - Broj poena koje je postigao u januaru 2006. godine na utakmici protiv Toronta. Drugi najveći skor na jednom meču u istoriji iza Vilta Čembrlejna koji je 1962. dao 100 poena

50 - Čak 24 puta je prebacio ovu cifru u poenima po čemu je treći na večnoj listi

24 - Broj na dresu koji nosi od 2006. godine. Pre toga je nosio broj osam

20 - Broj sezona u Lejkersima po čemu je rekorder kada je u pitanju broj sezona provedenih u jednom timu

18 - Najveći niz poziva na Ol star mečeve. Drugi je kada su ukupni pozivi u pitanju (jedan više ima Džabar)

13 - Na NBA draftu Šarlot ga je izabrao kao 13. pika, ali je odmah trejdovan u Lejkerse

5 - NBA prstena sa čime je izjednačen sa Timom Dankanom kada su u pitanju aktivni košarkaši

4 - Broj MVP nagrada na Ol star utakmicama po čemu deli prvo mesto u istoriji

2 - Medalje na Olimpijskim igrama (2008, 2012)

1 - MVP NBA lige (2008)

Sada 37-godišnji Kobi će poslednji put istrčati na parker u dresu Lejkersa, a pred taj, slobodno se može reći istorijski momenat, Kobi ističe da mu je dres Lejkersa oduvek značio sve.

"Odrastao sam kao smrtni navijač Lejkersa. To je kao kada vam san postane stvarnost. Odrastete, navijate za klub i posle igrate za njega čitavih 20 godina. Celu karijeru. Ne postoji mesto na svetu gde bih radije završio karijeru", istakao je Brajant.

U ovakvim situacijama se često koristi izlizana floskula "odlazak legende". E, sada košarka zaista ostaje bez istinke legende.



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

SVET POZDRAVLJA KOBIJA: Reakcije povodom Brajantovog povlačenja (FOTO) (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 13.Apr.2016

Kobi Brajant će noćas odigrati svoj poslednji meč.. . . Protivnik – Juta Džez.. Kraj jedne od najvećih karijera u svetu sporta – poslednjih 48 minuta “Crne Mambe”.. THANK YOU @kobebryant! The day has come where this legend will take the court @STAPLESCenter one last time tonight! pic.twitter.com/Gm7LMPojT1. —...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.