Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 23:30

Posle majstorice: Vujoševićev Kluž je novi šampion Rumunije

Ubedljiv trijumf protiv Oradee - 86:67

Pet utakmica igralo se u finalnoj seriji koja je odlučila šampiona Rumunije. Na kraju se na tron popeo Kluž u kom radi bivši trener Partizana Duško Vujošević. Kluž je ukupnim rezultatom 3:2 nadigrao Oradeu, a u finalnom meču je bio ubedljiv - 86:67.

Na ovaj način se Kluž domogao titule posle četiri godine čekanja.

Kluž je bio najbolji tim ligaškog dela sezone i sada je opravdao to zvanje. Finalna >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << serija je bila puna emocija, došlo se do odlučujuće pete utakmice.

Odlučujući meč igrao se pred 4.000 navijača.. Najefikasniji u pobedi Kluža bili su Litvanac Tarolis sa 24, Andrija Stipanović sa 13 i Patrik sa 12 datih poena.

Kluž je do titule stigao uz šut od 60% za dva i 26% za tri poena. Ovo je ukupno treća titula prvaka Rumunije za Kluž. Prethodno je bio najbolji 2011. i 2017. godine. Igrao je ovaj klub i tri finala - 2006, 2008. i 2010. godine.

Svih pet utakmica u finalnoj seriji između Kluža i Oradee dobio je tim koji je igrao kod kuće. Na kraju je ta prednost domaćeg terena i presudila.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.