Poslanike Republike Srpske podržala i tri poslanika HDZ: Poništiti odluku Incka o Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2021, 18:49

Poslanike Republike Srpske podržala i tri poslanika HDZ: Poništiti odluku Incka o Srebrenici

Poslanici iz Republike Srpske i tri poslanika HDZ BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH glasalo je za zaključak Kluba srpskih poslanika o poništavanju nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani i sankcionisanju negiranja "genocida u Srebrenici".

Glasovima srpskog naroda pridružila su se i tri poslanika HDZ BiH Dragan Čović, Marina Pendeš i Lidija Bradara, preneo je sarajevski portal Klix.

Zaključak je upućen na usaglašavanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Čović, Pendeš i Bradara su glasali i za zaključak Srba, da je razlog nefunkcionisanja Doma naroda "bespravna odluka visokog predstavnika".

Od šest zaključaka Kluba srpskih poslanika pet je upućeno na usaglašavanje, a jedan nije dobio opštu ni entitetsku većinu.

Klub Hrvata je predložio tri zaključka od kojih su dva usvojena, a jedan ide na usaglašavanje.

Zaključci Hrvata su se odnosili na hitno usaglašavanje izbornog modela i pozivanje na dijalog, a onaj koji će se naći na Kolegijumu Doma naroda se odnosi na to da Centralna izborna komisija nije zakonodavno telo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dragan Čović podržao Dodikov SNSD u poništavanju Inckovog zakona

Izvor: Danas, 29.Nov.2021

Na današnjoj hitnoj sednici Predstavnici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj se raspravljalo i o zaključku Kluba delegata iz redova Srba, u kojem se tražilo poništavanje odluke bivšeg Viskog predstavnika Valentina Incka o donošenju Zakona o zabrani negiranja genocida u BiHpored delegata...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.