Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 05:37

Porto Alegre bez vladara: Gremiju i Santosu po bod u spektaklu (VIDEO)

Gradski derbi završen bez pobednika (2:2)

Nije Santos mogao da se pohvali uoči 6. kola Serije A da mu cvetaju ruže, a još manje povoda za diku imao je Gremio koji je gradski derbi dočekao bez osvojenog boda u tri prvenstvena izazova, ipak, trenutnu lošu formu rivali su nadomestili inspiracijom i ofanzivnom igrom, te je duel u Porto Alegreu opravdao očekivanja fudbalskih sladokusaca, a akterima je pripao po bod (2:2).

Spušteni gardovi prouzrokovali su pregršt >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prilika na obe strane, a domaćin je iskoristio već prvu i golom Souze stigao do vođstva. Centarfor Gremija u 4. minutu je odlično zahvatio loptu koju mu je odložio Pereira i matirao Žoao Paula.

Gosti su do izjednačenja mogli da stignu već u 11. minutu, međutim stopostotu šansu propustio je Marinjo oklevajući da uputi udarac što su iskoristili protivnički defanzivci i otklonili opasnost. Znatno odlučniji bio je Gilermi u 29. minutu, nakon dodavanja Kamača. Ofanzivac se u prijemu grudima se oslobodio čuvara i poslao neodbranjiv udarac za 1:1.

Niz šansi nastavio je Mateus na drugoj strani vrlo dobrim udarcem sa ivice šesnaesterca u 36. minutu, ali je Žoao Paulo bio na visini zadatka. Ipak, golman gostiju bio je nemoćan u istom duelu šest minuta kasnije, a veliki deo posla pre egzekucije Mateusa obavio je Souza nesebičnom asistencijom.

Na samom početku drugog poluvremena Fereira je imao stopostonu šansu, izbio je sam pred golmana Santosa, ali je gađao pored gola i tako ostavio rivala u igri. Želeći da promeni odnos snaga i stigne makar do remija Fernando Diniz je napravio tri izmene, a svežina koju su doneli Sančez, Braga i Madson odrazila se na teren te je Marinjo u 78. minutu doneo izjednačenje i postavio konačnih 2:2.

Remijem u gradskom derbiju Gremio je stigao do prvog boda u sezoni, dok je Santos sada na osam bodova sa po dve pobede, nerešene i poraza.

BRAZIL 1 - 6. KOLO

Sreda

Atletiko GO - Fluminense 1:0 (0:0)

/Natan 81/

RB Bragantino - Palmeiras 3:1 (2:0)

/Italo 11, 45, 88 - Breno 66/

Flamengo - Fortaleza 2:1 (2:0)

/Enrike 21, 43 - David 46/

Sao Paulo - Kujaba 2:2 (2:2)

/Bentez 18, Sara 43 - Gava 23, Elton 39/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Žuventud 1:1 (0:1)

/Žuninjo 85p - Peiksoto 36/

Seara - Atletiko Mineiro 2:1 (1:0)

/Lima 3, Laserda 90+6 - Gabriel 72/

Šapekonense - Internasional 1:2 (0:2)

/Derlan 56 - Kiao 6, Juri Alberto 35/

Korintijans - Sport Resife 2:1 (1:0)

/Maidana 45+4ag, Žo 52 - Treljez 82/

Petak

Baija - Atletiko PR 2:1 (1:1)

/De Luka 17, Rosi - Terans 40/

Gremio - Santos 2:2 (2:1)

/Souza 4, Mateus 42 - Gilermi 29, Marinjo 78/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bez pobednika u Porto Alegreu: Gremiju i Santosu po bod u spektaklu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021

Domaćin prekinuo crni niz u brazilskoj Seriji A od tri poraza (2:2)..Nije Santos mogao da se pohvali uoči 6. kola Serije A da mu cvetaju ruže, a još manje povoda za diku imao je Gremio koji je duel s timom iz Sao Paula dočekao bez osvojenog boda u tri prvenstvena izazova. Ipak, trenutnu lošu formu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.