Poraz Tipsarevića u Madridu

Izvor: B92, Beta, 11.Maj.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Tipsarevića u Madridu

Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je u prvom kolu Mastersa u Madridu od Amerikanca Mardija Fiša sa 2:0, po setovima 7:6 (3), 6:4.

Duel Fiša i Tipsarevića trajao je jedan sat i 38 minuta. Presudan detalj u meču bio je sam kraj prvog i početak drugog seta, kada je Fiš nakon vođstva od 1:0 u setovima odmah napravio brejk koji je sačuvao do kraja. Njegov naredni protivnik biće Španac Timu Robredo, 16. favorit turnira.

Što se statistike tiče Fiš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imao devet direktno osvojenih poena više, i upravo je u tom segmentu i napravio razliku (29-20), pošto su dva tenisera napravili skoro isti broj grešaka (Tipsarević 33, Fiš 34).

U prvom setu viđena su dva rana brejka, po jedan na obe strane, ali bilo je vidljivo da je Fiš nešto raspoloženiji. Imao je Amerikanac u 12. gemu na servis Tipsarevića jednu set loptu, ali srpski teniser je spasao i izborio taj-brek.

Ipak, u ’dodatnom gemu’ Amerikanac je na startu poveo sa 5:0, i mirno priveo set kraju sa 7:3. Psihološki pad Tipsarevića Fiš je iskoristio već na startu drugog seta. Poveo je brzo sa 2:0 i do kraja je sačuvao tu prednost za pobedu i plasman u narednu rundu.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od tri miliona i 700 hiljada evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tipsarević startuje protiv Fiša

Izvor: Sportske.net, 11.Maj.2009

U prvom kolu Madrida, Janko ide na iskusnog Amerikanca koji se ne snalazi najbolje na šljaci. Igrali već ove sezone, srpski teniser slavio u Sidneju. Za razliku od nekih prethodnih turnira, Tipsarević ipak favorit u prvom kolu. Sutra Troicki igra protiv Davidenka. Đoković slobodan u prvoj rundi.

Nastavak na Sportske.net...

MADRID: Tipsarević odmah ispao

Izvor: Mondo, 11.Maj.2009

Učešće Janka Tipsarevića na ATP Mastersu u Madridu trajalo je sat i 38 minuta. Toliko je bilo potrebno Amerikancu Mardiju Fišu da nadigra srpskog tenisera u prvom kolu - 2:0 (7:6, 6:4).

Nastavak na Mondo...

Janko ispao, Novak startuje

Izvor: Glas javnosti, 12.Maj.2009, 04:37

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo Masters turnira u Madridu, pošto je u prvom kolu izgubio od Amerikanca Mardija Fiša 7:6 (7:3), 6:4 posle jednog časa i 38 minuta igre. Tipsarević je u prvom setu uspeo da parira raspoloženom Amerikancu, uspevši da uvede meč...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.