Poraz Lestera, Gvardiola debitovao pobedom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Lestera, Gvardiola debitovao pobedom

Fudbaleri Lestera porazom su počeli odbranu titule u Premijer ligi, pošto su danas u gostima u prvoj utakmici nove sezone izgubili od Hala s 1:2.

Hal je poveo golom Adama Diomandea u drugom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena, a izjednačenje Lesteru doneo je Rijad Mahrez u 47. iz jedanaesterca. Pobedu Halu, povratniku u Premijer ligu, doneo je Roberd Snodgras pogotkom u 57.

Prvo poluvreme na stadionu "KCOM" bilo je prilično uzbudljivo, pošto su oba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tima imali nekoliko dobrih šansi, ali su mreže sve do same završnice mirovale.

Domaćin je do prednosti došao u sudijskoj nadoknadi vremena prvog dela posle gužve u šesnaestercu nakon kornera s desne strane koji je izveo Snodgras. Kertis Dejvis bio je najviši u skoku, ali je njegov udarac sjajnom paradom odbranio Kasper Šmajhel, da bi u nastavku akcije Abel Ernandes uhvatio "makazice", a Diomande okrznuo loptu, te je gol pripisan njemu.

Posle samo petnaestak sekundi igre u drugom poluvremenu Tom Hadlston je na ivici šesnaesterca oborio Demaraja Greja, pa je arbitar Majkl Din dosudio jedanaesterac, a siguran izvođač minut kasnije bio je Mahrez.

Šampion Engleske, ipak, nije uspeo da dođe do preokreta, a čak je i Hal na kraju stigao do trijumfa.

Dobro je tekao napad Hala po desnoj strani, pa je posle centaršuta lopta završila u šesnaestercu, a tamo je nakon odbitka pokupio Snodgras, te snažnim udarcem s oko 13 metara savladao Šmajhela.

Imali su gosti do kraja meča inicijativu i nekoliko dobrih situacija pred golom Eldina Jakupovića, ali je golman Hala ostao sačuvao svoju mrežu.

Hal će u narednom kolu gostovati Svonsiju, dok će Lester dočekati Arsenal.

Pobede VBA i Svonsija, tri remija po 1:1

Fudbaleri Vest Bromvič Albiona i Svonsija ostvarili su pobede na gostovanjima Kristal Palasu, odnosno Barnliju, na startu engleske Premijer lige.

Solomon Rondon je golom 15 minuta pre kraja doneo tri boda VBA, dok je Svonsi, takođe, u finišu došao do trijumfa preko Leroja Fera.

Pobednika nije bilo u duelu Evertona i Totenhema 1:1, a isti rezultat bio je u mečevima Midlzbro - Stouk i Sautempton - Votford.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta za Sautempton.

Gvardiola debitovao pobedom, golovi za Siti iz penala i autogol

Fudbaleri Mančester sitija pobedom su počeli sezonu u Premijer ligi, pošto su danas na svom terenu pobedili Sanderlend sa 2:1.

Tim Pepa Gvardiole morao je da se osloni na sreću na kraju, jer je pobednički gol bio autogol Padija Meknera u 87. minutu. Prethodno je Siti poveo golom Serhija Aguera iz penala u četvrtom minutu, da bi Sanderlend izjednačio u 71. pogotkom Džermejna Defoa.

Siti je, međutim, potpuno dominirao i stvarao šanse, ali nije uspevao da iskoristi tu prednost.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov odigrao je čitav meč na mestu štopera, što je pozicija na koju ga je Gvardiola premestio sa mesta beka.

Rezultati i strelci 1. kola:

Everton - Totenhem 1:1 (Barkli 5. - Lamela 59) Barnli - Svonsi 0:1 (Fer 82) Sautempton - Votford 1:1 (Redmon 58. - Kapue 9) Kristal Palas - VBA 0:1 (Rondon 74) Midlzbro - Stouk 1:1 (Negredo 11. - Šoukros 22)

Ranije danas: Hal - Lester 2:1 (Diomade 45, Snodgras 67. - Marez 47)

Sutra: Bornmut - Mančester Junajted (14.30) Arsenal - Liverpul (17)

Ponedeljak: Čelsi - Vest Hem (21)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.