Lester prvi šampion Engleske koji je izgubio na startu sezone (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lester prvi šampion Engleske koji je izgubio na startu sezone (FOTO)

Skoro očuvan šampionski sastav Lestera otvorio je porazom novu sezonu Premijer lige koju su već prozvali "milijarderskom ligom", zbog silnih transfera, što igrača, što trenera tokom letnje pauze.

U startnoj postavi aktuelnih šampiona nalazili su se Vardi i Rijad Marez, koji je praktično na izlaznim vratima kluba, ali su postali prvi šampion Engleske koji je poražen na startu nove sezone.

Hal - Lester 2:1

(Abel Ernandez 45+1, Snodgras 57 - Rijad Marez 47)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Hal koji je na meč došao sa samo 13 igrača, sa velikim problemom i u vidu bojkota dobrog dela navijača uspeo je da od starta razbije očekivanost rezultata u najjačoj ligi na svetu.

Prvi gol sezone bila je prava majstorija u saradnji Abela Ernandeza i Adama Diomanda koji su u isto vreme iz makazica šutnuli loptu i poslali je od prečku u gol Kaspera Šmajhela. Uvodni pogodak bacio je u probleme i Premijer ligu, koji će morati da se odluče kome će pripisati ovaj pogodak. Ko zna, možda ga budu računali kao u čahu, 0,5 i 0,5 :)

Dok se Džejmi Vardi sebi lupao šamare zbog promašaja (a bilo ih je u prvih 45 minuta) Rijad Marez je pogodio sa penala za 1:1, ali je ubrzo domaćin ponovo poveo posle pogotka Snodgrasa. Ispostavilo se, dovoljno da Hal krene u novu sezonu pobedom, a Lester poslao zabrinjavajuću poruku navijačima.

Foto: Guliver/Alex Morton/Getty Images

Foto: Guliver/Alex Morton/Getty Images

OSTALI MEČEVI: NIJEDNA POBEDA DOMAĆINA!

Trijumf Hala bio je ujedno i jedini za domaće timove računajući mečeve koji su počeli od 16 sati. Zanimljivo, nijedan tim nije postigao dva gola u tim duelima.

Tri meča završena su remijem 1:1,  dok u dva gosti slavili sa po 1:0.

Tri boda na startu upisali su Svonsi, pobedom nad Barnlijem (srtelac Leroa Fer u 82), i VBA, koji je bio bolji od Kristal Palasa u Londonu.

Jedini gol na tom meču postigao je Venecuelanac Salomon Rondon.

Sautempton našeg Sušana Tadića (igrao sve vreme), izborio je remi protiv Votforda, koji je vodio na jugu Engleske, ali je primio gol i do kraja uspeo da sačuva bod sa igračem manje nakon isključenja Votsona.

U duelu dva tima koji "pucaju" na visok plasman, vicešampion Totenhem i Everton odigrali su na "Gudisonu" 1:1.

Strelac za domaći tim bio je Ros Barkli, a izjednačio je Erik Lamela.

1. kolo Premijer lige

Hal - Lester 2:1

Barnli - Svonsi 0:1

Kristal Palas - VBA 0:1

Everton-Totenhem 1:1

Midlsboro - Stouk 1:1

Sautempton - Votford 1:1

Mančester Siti - Sanderlend 18,30

NEDELJA

Bornmut - Mančester junajted 15,30

Arsenal - Liverpul 17,00

PONEDELJAK

Čelsi - Vest Hem 21,00

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kakav Musa, kakav Marez, to je Abel Ernandez! Ili možda Diomand... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2016

Dilema je ko je strelac efektnog prvog premijerligaškog gola u sezoni 2016/17..Prvi gol u novoj sezoni Premijer lige postigao je Hal. Mnogi još ne mogu da veruju, ali desetkovani Tigrovi posle prvih 45 minuta vode protiv šampiona Lestera sa 1:0 i na pragu su velikog iznenađenja...Dilema je ko je...

Nastavak na MozzartSport.com...

PREMIJER LIGA: Šampion na kolenima već u prvom kolu, ‘lisice’ nisu više tako lukave (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 13.Avg.2016

Fudbaleri Hal sitija napravili su iznenađenje već u prvom kolu novog izdanja Premijer lige pošto su na svom stadionu savladali Lester rezultatom 2:1 (1:0).. . Počela je Premijer liga i počelo je pravim iznenađenjem. Da ne kažemo neku težu reč. Jer Lester kao šampion Engleske je gostovao novajliji...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.