Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 20:04

Ponovo su ona prava Nemačka! Levova mašina samlela Portugalce, Gosens razneo prvaka Evrope

Bek Atalante postigao gol, a za dva asistirao – 4:2

Živi su! I opasni kao nekad. Moćni kao nemačka mašina iz najjačih fudbalskih dana. Iz onih dana kada je Gari Lineker ispalio čuvenu izjavu da je fudbal igra u kojoj učestvuju 22 fudbalera i uvek pobeđuju Nemci.

Kada su bili saterani uz zid, da moraju da pobede, bili su bolji nego ikad u poslednje tri godine. Ni kada su primili gol, nisu pali. Sve što ih je odlikovalo kada su u Brazilu postali prvaci >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sveta, kada su decenijama bili tim od kojih su klecala kolena svima, Nemci su pokazali večeras protiv Portugalije u 2. kolu grupne faze Evropskog prvenstva – 4:2 (2:1).

Prvak Evrope je poveo, a onda je bio samleven. Ne pamti se kada je neko poslednji put tako pregazio Ronalda i drugove, sabivši ih na njihovu polovinu, stvarajući šanse na svakih pet minuta. Četiri gola su još malo kako je Nemačka igrala, kako je prštalo ispred i u šesnaestercu Portugalije.

Utakmicu života odigrao je Robin Gosens. Bek Atalante je bio direktan asistent za dva gola Nemačke, jedan pogodak je i postigao, jedan mu je poništen zbog Gnabrijevog ofsajda. Bio je potpuno nezadrživ za Portugalce. Kao da je igrao protiv dece, toliko je dominirao terenom. Ako nisu znali Santosovi puleni pre meča, shvatili su posle deset minuta da će im Gosens haos praviti po boku i opet nisu mogli nikako da ga zaustave. Kada ga je neočekivano Lev zamenio posle sat vremena igre, na drugoj strani se oteo uzdah olakšanja...

Akcije su bile maltene preslikane: pas u sredinu do Milera, koji je fantastično distribuirao lopte dalje, najčešće ka Gosensu, a ovaj bi kao strela uleteo u šesnaesterac i po zemlji slao centaršuteve na peterac. Jedan je Ruben Dijas poslao u svoju mrežu, a drugi je Kai Haverc prosledio u gol Portugalije.

Pored Gosensa, koji je doktorirao na večerašnjem meču, izuzetan je bio i Tomas Miler, sjajan Džošua Kimih, koji je “namestio” drugi autogol rivala, kada je Gereiro poslao fudbal u svoju mrežu, a onda centrirao i kolegi sa levog boka da se upiše glavom (4:1).

Najjači utisak je, ipak, kompletna igra Nemačke. Bila joj je potrebna pobeda i krenula je po nju punom snagom od prve sekunde, ne brenujući što je na drugoj strani prvak Evrope. Iako je Portugalija povela posle fantastične kontre iz svog šesnaesterca, završio je Ronaldo prvim golom u karijeri protiv Pancera, bilo je vidljivo “iz aviona” da je tim Joakima Leva mnogo bolji na terenu i da ako uspe da izjednači pre poluvremena, da će Navigatori biti u velikim problemima. A, Nemačka je do poluvremena dala dva…

Portugalija doslovno nije postojala na terenu. Bila je potpuno nemoćna, paralisana. Ni gol iz prekida da se smanji na 4:2 nije popravio utisak. Takva je bila nemoć prvaka Evrope da su dvojica glavnih kreativaca, Bernardo i Bruno Fernandes, završili utakmice mnogo pre kraja.

Pred poslednje kolo – drama. Nemačka ima “penal” protiv Mađarske, pobeda je vodi u osminu finala. A, Portugalija će na megdan Francuskoj. Prvak Evrope protiv šampiona sveta. Može da se desi da za jednog ne bude mesta u drugom krugu prvenstva...

NEMAČKA – PORTUGALIJA 4:2 (2:1)

/Dijas ag 35, Gereiro ag 39, Haverc 51, Gosens 60 – Ronaldo 15, Žota 67/

Stadion: Alijanc Arena u Minhenu

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

NEMAČKA (3-4-2-1): Nojer – Ginter, Humels (od 62. Džan), Ridiger – Kimih, Gindogan (od 73. Zule), Kros, Gosens (od 62. Halstenberg) – Haverc (od 73. Gorecka), Miler – Gnabri (od 87. Sane).

PORTUGALIJA (4-2-3-1): Rui Patrisio – Semedo, Dijas, Pepe, Gereiro – Vilijam Karvaljo (od 58. Rafa Silva), Danilo – Bernardo (od 46. Renato Sančez), Bruno Fernandes (od 64. Žoao Mutinjo), Žota (od 83. Andre Silva) – Ronaldo.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.