Poluvreme: Rezervisti crno-belih bez rešenja za trojke Čvorovića, Partizan - FMP (38:45)

Izvor: Blic, 07.Feb.2014, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Rezervisti crno-belih bez rešenja za trojke Čvorovića, Partizan - FMP (38:45)

Drugog dana turnira Kupa Radivoja Koraća igraju se dva četvrtfinalna meča, a prvi na programu je duel Partizana i FMP-a u beogradskoj hali Pionir, koji od 18:30 pratimo uživo uz Blicsport. Posle prvog poluvremena, tim iz Železnika vodi sa 45:38 (22:17, 23:21).

Trenutni rezultat, Partizan - FMP 38:45

Partizan je bio desetkovan i pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turnira Kupa, a trener crno-belih Duško Vujošević na raspolaganju nema ni Bogdana Bogdanovića, Terensa Kinsija, Milenka Tepića i Žofrija Lovernja, zbog povreda ili odluke da se odmore i rasterete.

Dvadesetak minuta pre početka utakmice tek oko 500 gledalaca bilo je na tribinama, a u većini su uvredama ispratili dolazak trenera FMP-a Milana Gurovića.

Druga četvrtina: Čvorović nezaustavlji, FMP i dalje vodi

Nije uspeo da dođe Partizan do situacije da diktira tempo, ali ni da zaustavi Čvorovića - postigao je četvrtu uzastopnu trojku, a ima već i pet skokova. Da nevolje za crno-bele budu veće, pobrinuo se i Aranitović trećim faulom. Jedini je do sada bio raspoložen, i posle tajm-auta Vujoševića došao je do 12 poena.

Musli je zatim morao na klupu posle dva promašena slobodna bacanja i faula u napadu, pa je na parketu Gagić. U završnici poluvremena Partizan je kroz reket održavao razliku od pet razilke, a igrači FMP-a su bili uspešni u nizu slobodnih bacanja, i nastavili su neumorno da šutiraju za tri, pa je ovako i poluvreme okončao Gurović za FMP-ovih 45:38.

Tome je Čvorović doprineo sa 14 poena, Gudurić sa 10, a u Partizanu je Aranitović postigao 12. Od deset igrača crno-belih, Vujošević nije u igru uvodio rovitog Milutinova i Bezbradicu.

Neprijateljski doček za Gurovića

I pre utakmice su počele uvredljive pesme na račun Milana Gurovića, a kada je prilazio zapisničkom stolu, bacani su i predmeti na njega.

Prva četvrtina: Neočekivana petorka Partizana i trojkaška paljba Čvorovića

U odsustvu Lovernja, Gagić je kapiten i igra uz Andrića, Muslija, Daloa i Aranitovića. Startna petorka FMP-a su Čović, Kaplanović, Gudurić, Dobrić i Smiljanić.

U prvih pet minuta FMP je pet puta promašivao u šutu za tri, dok su crno-beli kroz reket došli do prvih poena. Tim iz Železnika je održavao tempo i izjednačio prvom trojkom preko Čvorovića na 9:9. On je zatim iza linije 6,75 preokrenuo, a crno-beli nisu oprobali šut iz daljine.

Dalo se nije snašao u ulozi organizatora igre, što je tim Milana Gurovića iskoristio da ode na +8, trećom trojkom Čvorovića. Na to je istom merom uzvratio Aranitović, i FMP je na pauzu otišao sa 22:17.

Prvog dana turnira Crvena zvezda je pobedila čačanski Borac, Radnički je savladao OKK Beograd, pa će se ove ekipe sastati u polufinalu (subota, 17 časova). Od 21 sat, sastaju se Mega Vizura i Crnokosa u poslednjem četvrtfinalnom duelu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kup Radivoja Koraća: FMP izbacio Partizan

Izvor: RTS, 07.Feb.2014

Mega Vizura - Crnokosa 88:76. FMP je nakon produžetaka savladao Partizan 95:89 i tako postao treći polufinalista Kupa Radivoja Koraća. Navijači "crno-belih" vređali i gađali Milana Gurovića. Od 21 čas igra se poslednji četvrtfinalni duel Mega Vizura - Crnokosa. ..22.50 - Gotov je meč u "Pioniru",...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.