Polufinale za zaborav  Tim sa Đokovićem za titulu u Melburnu!

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polufinale za zaborav " Tim sa Đokovićem za titulu u Melburnu!

Austrijanac Dominik Tim plasirao se prvi put u finale Australijan opena.

Tim je posle preokreta i triopočasovne borbe savladao Nemca Aleksandra Zvereva 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4).

Tim će u finalu "Ozi opena" sastati sa sedmostrukim šampionom Novakom Đokovićem, koji je u polufinalu "počistio" Rodžera Federera sa 3-0.

Biće to 11. međusobni okršaj Srbina i Austrijanca, a Đoković vodi u susretima 6-4.

Međutim, Tim je dobio poslednja dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okršaja, u polufinalu Rolan Garosa 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 i grupnoj fazi Završnog mastersa u Londonu 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5).

Timu će ovo biti treće finale Grend slem turnira, prethodna dva je igrao na Rolan Garosu u prethodne dve godine i oba je izgubio od Rafaela Nadala.

Đoković i Tim će se za titulu u Melburnu boriti u nedelju od 9.30 časova. Srbin igra za osmu titulu u svom osmom finalu. Igrao je

Tim je očajno otvorio meč, odmah je izgubio servis, momentalno je vratio brejk, ali nije pronašao odgovarajući ritam.

Austrijanac je mnogo grešio, što je Zverev iskoristio i sa još dva brejka dobija prvi set za manje od 40 minuta.

Međutim, Tim preokreće stvari u drugom setu, oduzima servis Zverevu u trećem gemu nakon čega potvrđuje brejk.

Zverev uspeva da se brzo vrati u egal, ali Tim sjajno reaguje i opet mu oduzima servis. Odoleva pritisku na 5:4, spasava dve brejk lopte i dobija set za 1-1.

Tim nastavlja u istom ritmu i opet u trećem gemu narednog seta pravi brejk, nakon lega spasava brejk loptu i potvrđuje prednost 3:1.

Potom propušta brejk priliku za 4:1, a momentum koristi Zverev i uzvraća brejkom za 3:3. Nakon toga je usledila potpuno izjednačena borba dvojice tenisera bez mnogo rizikovanja.

Tim u desetom gemu ipak ulazi u problem, ali spasava dve brejk-set lopte, nakon čega set ulazi u taj-brejk u kojem je odmah oduzeo servis Nemcu i rutinski ga priveo kraju za preokret na 2-1.

Tek u četvrtom setu nismo videli ništa uzbudljivo, teniseri su servirali besprekorno, retko su rizikovali i napadali servis rivala.

To nas je uvelo u novi taj-brejk u kojem opet Tim uspostavlja rano kontrolu i rešava meč za prvo finale u Melburnu.

Tok meča mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković protiv Tima za titulu u Melburnu

Izvor: RTS, 31.Jan.2020

Novak Đoković igraće za trofej na Australijan openu protiv Dominika Tima. Austrijanac je finale izborio savladavši u četiri seta Nemca Aleksandra Zvereva rezultatom 3:6, 6:4, 7:6, 7:6. Najbolji teniser Srbije slavio je u prvom polufinalnom duelu protiv Rodžera Federera u tri seta – 7:6,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.