Policija uhapsila 15 osoba zbog napada na zgradu FS Bugarske

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jun.2013, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uhapsila 15 osoba zbog napada na zgradu FS Bugarske

Bugarska policija uhapsila je 15 osoba zbog napada na zgradu nacionalnog Fudbalskog saveza, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Bugarske.
Navijači fudbalskog kluba CSKA iz Sofije su bakljama i kamenicama gađali zgradu Fudbalskog saveza u Sofiji, razbijali prozore i napali fotoreportera koji je to pokušao da slika.
Do sada je uhapšeno 15 osoba. Još saslušavamo izgrednike, nakon čega ćemo utvrditi da li će neko od njih biti optužen – rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Svetozar Lazarov, preneli su bugarski mediji.
On je dodao da se planiraju nova hapšenja, kao i da je policija sprečila navijače da zapale zgradu Fudbalskog saveza.
Policija je sprečila ozbiljnije incidente. Kada su stigli, neki navijači su ušli u zgradu, upalili baklje i pokušali da zapale nameštaj i opremu – rekao je Lazarov.
Navijači CSKA optužuju Fudbalski savez da je suviše strog i da ne dozvoljava najupsešnijem bugarskom klubu, osvajaču 31 šampionske titule, spajanje sa drugim klubom.
Ako ne uspe da se spoji s nekim drugim prvoligaškim klubom, CSKA će zbog velikih dugova u predstojećoj sezoni, koja počinje 20. jula, igrati u amaterskoj ligi. Uprava kluba osudila je nerede svojih navijača.
Sigurni smo da se milioni navijača CSKA u Bugarskoj ne dive takvom ponašanju. CSKA je dokazao da može da gradi, a ne da uništava. Uprava kluba nije umešana u vandalizam i napad na zgradu Fudbalskog saveza – navodi se u saopštenju.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.