Izvor: Danas, 15.Feb.2024, 22:13

Pokrenuta peticija protiv otvaranja rudnika litijuma na istoku BiH

U Loparama, na istoku Bosne i Hercegovine, održan je skup meštana koji se protive otvaranju rudnika litijuma na planini Majevica, koja je, prema prostornom planu Republike Srspke od 2015. do 2025, predviđena da bude zaštićena kao 'Park prirode', o čemu još nema zvanične odluke.Istraživanja litijuma na području ove opštine vršila je švajcarska kompanija "Arcore AG", iz koje su za Radio Slobodna Evropa (RSE) istakli da pripremaju dokumentaciju potrebnu za dodelu koncesije za eksploataciju mineralnih sirovina.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrenuta peticija protiv rudnika litijuma u Republici Srpskoj

Izvor: Radio 021, 16.Feb.2024, 09:15

U Loparama, na istoku Bosne i Hercegovine, održan je skup meštana koji se protive otvaranju rudnika litijuma na planini Majevica.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.