Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2024, 18:29

Skup u Loparama protiv rudnika litijuma na Majevici (VIDEO)

LOPARE - U Loparama je održan narodni skup za potpisivanje peticije - građanske inicijative koja će biti upućena Narodnoj skupštini Republike Srpske za donošenje Deklaracije o protivljenju otvaranja rudnika litijuma i drugih elemenata na dijelu planine Majevice koji pripada toj opštini.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pokrenuta peticija protiv otvaranja rudnika litijuma na istoku BiH

Izvor: Danas, 15.Feb.2024

U Loparama, na istoku Bosne i Hercegovine, održan je skup meštana koji se protive otvaranju rudnika litijuma na planini Majevica, koja je, prema prostornom planu Republike Srspke od 2015. do 2025, predviđena da bude zaštićena kao 'Park prirode', o čemu još nema zvanične odluke.Istraživanja litijuma...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.