Pogledajte roster Klipersa, da li su prvi kandidati za titulu?!

Izvor: Sportske.net, 06.Jul.2019, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte roster Klipersa, da li su prvi kandidati za titulu?!

Šokirali su čitav košarkaški svet za samo par sati, mogu li konačno do prstena?

Kris Pol, Blejk Grifin i DeAndre Džordan nisu uspeli, delovalo je da imaju kvalitet da se bore za najviše ciljeve, ali jednostavno nisu imali snage i koncentracije kada je bilo najpotrebnije, a ni sreće, kako su često umeli da ostanu bez Grifina ili Pola u ključnim trenucima zbog povreda.

Krenuli su u rekonstrukciju, trejdovali su Pola u Hjuston, Grifina u Detroit, pustili su Džordana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Dalas, da bi centar potom igrao za Nikse i na kraju ovog leta pojačao Bruklin Netse.

Minule sezone su sa jezgrom mladih igrača i uz pomoć neumornog Beverlija i iskusnog Lua Vilijamsa uspeli da se domognu plej-ofa, čak su i namučili Golden Stejt Voriorse, Dok Rivers je sa raspoloživim rosterom odradio sjajan posao.

Ali, godina za nama je bila godina u kojoj su Klipsi bili svesni da neće napraviti mnogo, to je bila prelazna sezona pred napad na najbolje igrače na planeti.

Hteli su da u svoje redove dovedu Kavaja Lenarda i Kevina Durenta, imali su prostora da obojici ponude maksimalne ugovore, ali je Durent odabrao Bruklin i činilo se da je gotovo, stvorio se utisak da će "Kandža" u Lejkerse ili da će ostati u Torontu i da će Rivers još jednom imati sasvim prosečan tim na raspolaganju.

Sve se sinoć promenilo, kada su u "Grad anđela" u paketu stigli Kavaj Lenard i Pol Džordž!

Iznenadili su mnoge angažovanjem Džordža, kojeg su uspeli u trejdu da dovedu iz Oklahome.

Igrali su na to da bi "Grmljavina" mogla da krene u rekonstrukciju, ponudili su Danila Galinarija i Gildžus-Aleksendera, kao i brojne pikove i napravili sjajan posao.

Dolazak Džordža je ubedio i Lenarda, pa će sada Dok Rivers na raspolaganju imati dva superstara.

Kada pomenutom dvojcu dodamo Patrika Beverlija, shvatamo da će Klipersi naredne sezone biti defanzivno najbolji tim u ligi.

Beverli je dokazao da može da čuva i Durenta, o kvalitetima "Kandže" u odbrani ne treba polemisati, Pol Džordž je u sezoni za nama bio nominovan za najboljeg defanzivca godine.

Tu je i dalje najbolji šesti igrač lige Lu Vilijams, kao i mladi Lendri Šamet, koji bi mogao da dobije i rolu u startnoj petorci.

Angažovan je Mo Harkles, Portorikanac je odličan atleta i poslužiće kada Lenard ili Džordž budu morali da odmore.

Tu je i ruki Kabangele, krilni centar, videćemo kako će se on pokazati, ali jasno je da je planski biran i da bi trebalo dobro da se uklopi u "Stejpls centru".

Centar Montrezl Harel je minule sezone pokazao da može da igra i na "četvorci" i na "petici", odličan je u ofanzivi i sjajno je sarađivao sa Beverlijem i Vilijamsom.

Videćemo da li će možda Ivica Zubac ostati, on je neograničeno slobodan, ali bi sada Klipersi lako mogli da ga ubede da i naredne sezone brani njihove boje.

Očekuje se da angažuju i jednog plejmejkera, kako je Kvin Kuk odabrao Lejkerse, na raspolaganju su im Rondo i Džeremi Lin, mada je Rondo takođe na radaru gradskog rivala, za kojeg je nastupao minule sezone.

Mediji u SAD pominju da bi mogli da potraže još jednu "četvorku" i da se kao najrealnija opcija nameće Džejmajkl Grin, dok je u opticaju i Kenet Farid.

Dakle, da sumiramo, ovako izgleda roster Klipersa sa dva superstara.

PG: Patrik Beverli, (Džeremi Lin/Ražon Rondo)

SG: Landri Šamet, Lu Vilijams, Džerom Robinsom, Rodni Mekgruder

SF: Kavaj Lenard, Mo Harkls, Terens Man (r)

PF: Pol Džordž, (Džejmajkl Grin)

C: Montrezl Harel, Mfiondu Kabangele (r), (Ivica Zubac)


(r) - ruki

( _ ) - između zagrada su imena potencijalnih pojačanja

Čini se da će Rivers imati dovoljno dubine i defanzivno paklenu ekipu, prva opcija u napadu će jasno biti Kavaj Lenard, druga Pol Džordž, koji je pokazao da može da bude u senci nekog igrača, kao što je bio druga opcija Oklahome, pa je i dalje imao MVP sezonu.

Tu je i Lu Vilijams, koji će sa klupe donositi gomilu poena, mladi bekovi će imati dosta otvorenih šuteva, na njima je da ih u što boljim procentima pogađaju, dok će u reketu Rivers imati mlade i energične igrače, spremne da "poginu za tim" u svakom trenutku.

Mogu ovi Klipersi mnogo, da li i do titule?

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.