Izvor: TvojPortal.com, 08.Okt.2012, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podela plena u okršaju majstora!

Tvoj portal
Fudbaleri Barselone i Real Madrida odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u derbiju sedmog kola španske Primere.
Barsa i dalje ima osam bodova viša od Reala.


Kristijano Ronaldo doveo je ’kraljevski klub’ u vođstvo u 23. minutu lepim pogotkom u bliži ugao, a osam minuta kasnije izjednačio je Leo Mesi posle smušene reakcije odbrane gostiju. Argentinac je golom iz slobodnog udarca doneo vođstvo Kataloncima u 61, ali je u 66. minutu Ronaldo postavio >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << konačni rezultat.
Prvu ozbiljniju priliku na meču imao je Karim Benzema, ali on je očajno zahvatio loptu volejom posle centarušta sa desne strane. Šest minuta kasnije blizu pogotka bio je i Serhio Ramos, ali je on glavom šutirao tik pored stative.
Međutim, tim Žozea Murinja ipak je uspeo da dođe do sasvim zasluženog vođstva – Benzema je dodao loptu do Ronalda, koji je iskosa sa leve strane levom nogom pogodio Valdesov bliži ugao, a potom proslavio gol ’smirujući’ navijače Barse na tribinama.
To je bio peti uzastopni gol Ronalda na gostovanjima na Kamp Nou. Samo dva minuta kasnije Real je umalo duplirao prednost, Di Marija je uposlio Benzemu, ali je udarac Francuza završio na stativi.
Ipak, Barsa se potom trgla i već u 31. minutu uspela je da izjednači – posle višestrukog odbitka i nespretne reakcije Realove odbrane, pre svih Pepea, Mesi je sa pet metara poslao loptu iza Kasiljasovih leđa (1:1).
Do kraja poluvreme Katalonci su bili bolji rival, ali nije bilo velikih šansi i na odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom.
Obe ekipe oprezno su počele drugo poluvreme, mada je Barsa duže držala loptu u nogama i kontrolisala situaciju na sredini terena. Inijesta je uzalud tražio penal, a Ronaldov pokušaj iz slobodnog udarca nije bio dovoljno precizan.
U 61. minutu Ćavi Alonso faulirao je Mesija na oko 25 metara od gola, a Argentinac je fantastično šutirao i Kasiljas nije imao šansi – 2:1.
Delovalo je kao poznat scenario iz velikog broja mečeva iz poslednjih nekoliko godina, ali samo pet minuta kasnije Real odgovara istom merom – Ozil, koji je donedavno bio u nemilosti trenera Murinja, poslao je idealnu loptu Ronaldu, a Portugalac je bio hladnokrvan u situaciji ’jedan na jedan’ sa Valdesom (2:2).
Posle izjednačenja Barselona je bila mnogo bolja, njene akcije bile su smislenije, domaći su propustili nekoliko odličnih šansi, ali ipak nisu uspeli da pobede i tako skoro reše šampionsku trku.
Prvo je Mesi imao solidnu šansu, zatim Inijesta, ali najbliže golu bio je mladi Montoja, koji je u 89. minutu pogodio prečku udarcem sa ivice kaznenog prostora.
Još jednu veliku priliku imala je Barselona u trećem minutu nadoknade – Inijesta je dodao loptu u prostor za Pedra, ali on je šutirao pored desne stative.

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Kako je Mesi "na kvarno" nameštao loptu

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2012

Napadač Barselone Leo Mesi postigao je gol za katalonski klub iz slobodnog udarca za vođstvo od 2:1, ali tome je prethodilo vraćanje lopte unazad, koje sudija nije video pošto je bio okrenut leđima.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.