Počinje život bez najboljeg: Barsa od sutra menja formaciju, do El Klasika će igrati 4-4-2

Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2015, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje život bez najboljeg: Barsa od sutra menja formaciju, do El Klasika će igrati 4-4-2

Dok se Leo Mesi ne vrati na teren, 21. novembra protiv Reala, Katalonci moraju da se prilagode novom sistemu igre

Nema Lea Mesija - nema problema. Ili bar ne bi smelo da ih bude, jer Barselona ima dovoljno kvalitetnih igrača da i bez najboljeg pregura naredna dva meseca, koliko će zbog povrede kolena odsustvovati sa terena sjajni Argentinac.

Život na Nou Kampu teče dalje, a pred okršaj sa Bajerom iz Leverkuzena, u drugom kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lige šampiona, trener Luis Enrike najavio je promenu formacije, pa će sve do 21. novembra i gostovanja Real Madridu, Katalonci umesto u standarnih 4-3-3 igrati u sistemu 4-4-2.

Svake nedelje razmišljamo o promeni formacije, sa igračima koje imamo na raspolaganju moramo da učinimo tim što jačim. To ne znači da ću tražiti od igrača da deluju drukčije nego do sad. Nejmar će nastaviti da bude Nejmar, jer se u toj ulozi dobro snalazi. U selekcijji Brazila smo ga gledali kao najisturenijeg špica, tako da razmišljamo i o toj opciji“, priznao je Enrike.

Barsa je bolja bez Mesija, nego s njim u timu

Suštinski, u napadu Barse neće se ništa menjati. Tačnije, neće biti novih imena, već će Luis Suarez i Nejmar biti glavne pretnje protivničkim golmanima. I da će tako možda biti još ubojiti, jer će u odsustvu Mesija biti bez obaveze da igraju sa njim, pa će svaku akciju moći da završe direktnim udarcem na gol. A to u njihovom slučaju često znači i poentiranje. Mundo deportivo ističe da će u takvoj postavci na ispitu biti vezni red, koji će morati više da radi nego do sada, kako bi sprečavao napade protivnika i njihovu brzu transformaciju, koja je od početka sezone zadavala dosta problema Enrikeovom sastavu.

Prva opcija je da Havijer Maskerano i Serhio Buskets pokriju prostor na svojoj polovini i omoguće Ivanu Rakitiću i Andresu Inijesti češću i dužu kontrolu lopte. Druga varijanta je da se Maskerano pomeri na poziciju štopera i zaigra sa Pikeom u odbrani, a njegovo mesto na sredini terena preuzme Serđo Roberto, čime bi se još više učvrstio bedem ispred Ter Štegena i smanjila opasnost napada, naročito usled činjenice da je primila čak 17 golova na deset mečeva.

Nejmar, Suarez i Inijesta ne bi trebalo da rade ništa posebno u ovim okolnostima. Samo da nastave da igraju isto kao do sad. Želimo da kontrolišemo dešavanja na svakoj utakmici. Najpre na prvoj, protiv Leverkuzena, gde će nam njihvo napadač Čičarito Ernandez biti glavna pretnja, pošto ima sjajnu tehniku, veliki je borac, ali Nemci imaju i mane, koje ćemo pokušati da eksploatišemo“, najavio je Luis Enrike.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ovako će izgledati Barselona u odsustvu Mesija

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2015

Luis Enrike je primoran da menja formaciju...S' obzirom da je povreda Lea Mesija teže prirode, prema prvim procenama on će biti odsutan sa terena 2 meseca, trener katalonskog kluba je prinuđen na promene u formaciji, jer nema adekvatnu zamenu za argentinskog fudbalera...On je na pres konferenciji...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.