Počinje operacija „Armani 2.0“! Stiže kreator strašnog Montepaskija, Đentile ostaje

Izvor: MozzartSport.com, 06.Jun.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje operacija „Armani 2.0“! Stiže kreator strašnog Montepaskija, Đentile ostaje

Jedino logično rešenje?

Eliminacija milanske Olimpije iz polufinala italijanskog šampionata od Trenta stavljena je tačka na košmarnu sezonu i označio kraj jednog glomaznog projekta u koji je vlasnik Đorđo Armani samo u takmičarskoj 2016/17 uložio osmocifrenu sumu novca.

Ali, nesrećni kraj jedne priče otvorio je neko novo poglavlje u istoriji posrnulog milanskog kluba. Armani je spreman za potpuni restart sistema, a na čelu projekta u pripremi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi da bude - Simone Pjaniđani.

Već je na prvi pogled jasno da logičnije rešenje od ovog ne postoji. U igri je nedavno bio trener Unikahe Đoan Plaza, ali se daleko na horizontu ukazao tvorac onog strašnog Montepaskija, koji je godinama harao Italijom pre nego što ga je zadesila strašna sudbina i finansijska propast, što je uzrokovalo pad u četvrti rang takmičenja.

Ugledni italijanski dnevnik Gazeta delo Sport, inače jako dobro upoznat sa svim dešavanjima u milanskim klubovima, javlja da je do kontakta sa Pjaniđanijem već došlo i da je na stolu trogodišnji ugovor. Nekadašnji italijanski selektor je, naime, viđena kao idealno rešenje i u očima klupske uprave, posebno nakon fijaska sa Jasminom Repešom ove sezone. Zbog toga je odluka klupskim moćnika još krajem prošle godine bila da se poverenje udeli isključivo domaćem stručnjaku, pa makar to bio i mladi, neiskusni trener.

Povoljna situacija sa Pjaniđanijem je ta što se očekuje da uskoro napusti redove izraelskog Hapoela. Mada mu je u Izraelu bio poveren megalomanski projekat kojim bi Hapoel postao standardni evroligaš, a zbog čega se u celu priču igrački uključio i većinski vlasnik Amare Stodemajer, adekvatnih rezultata nije bilo. Ni u Evrokupu, ni u domaćem prvenstvu.

Što se tiče igračkog kadra u "Armaniju 2.0" iz aktuelnog tima ostaće tek nekoliko, mahom domaćih igrača. Na izlaznim vratima se nalaze se Džamal Meklin, Riki Hikman, Rakim Sanders, Milan Mačvan i Mantas Kalnijetis, klub je već napustio Miroslav Raduljica. Dok još nije poznata sudbina Kaleba Tarševskog i Zorana Dragića, koji je dobar deo sezone bio povređen.

Ono što je novost u odnosu na sve dosadašnje najave jeste da će u timu ostati Alesandro Đentile! Odavno je poznato da je Đentile Pjaniđanijev miljenik i dok je iskusni stručnjak bio na klupi Italije beležio je najbolje igre u karijeri. Ove sezone doživeo je lični krah. Prvo je izbačen iz Armanija, potom je otišao na pozajmicu u Panatinaikos, da bi nedugo zatim bio otpušten i onda dobio poziv Hapoela gde je donedavno sarađivao baš sa Pjaniđanijem.

U ovom trenutku još nije poznat spisak potencijalnih novajlija u timu, a teško je da će biti nešto više otkriveno dok ne bude bilo rešeno pitanje trenera. Zato i jeste pokrenuta ofanziva na Pjaniđanija.

Podsetimo, Pjaniđani je sa Montepaskijem samo kao glavni trener u periodu od 2006. do 2012. godine osvojio šest titula šampiona Italije, pet državnih Superkupova i četiri Kupa. Dva puta Montepaski je bio učesnik Fajnal fora Evrolige. Prethodno je u periodu od 1995. do 2006. radio kao pomoćnik i trener mlađih kategorija u Montepaskiju.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.